PIKSI ODGOVORIO NA PITANJE SVIH PITANJA Da li Mitrović i Vlahović mogu zajedno'? Selektor ima jasnu poruku
Tanjug

Konferencija je počela pitanjem Italijana o Vlahoviću.

- Očekivao sam neka pitanja o meču sutra, a ne o Vlahoviću. Vidite, mogu da kažem da on ovde dobro radi, srećan je što je deo grupe i motivisan je za naredne dve utakmice. Kao selektor Srbije sam zadovoljan njegovim ponašanjem i igrama. Možda u Italiji očekuju da postigne dva-tri gola svaku utakmicu, ali Serija A je vrlo teška liga. Ali profesionalno, on je sjajan momak koji se žrtvuje za tim - odgovorio je selektor Stojković.

Mogu li Mitrović i Vlahović zajedno.

- Sve je moguće. Mi smo skoro na kraju ovog takmičenja u Ligi nacija. Mi ćemo se boriti do kraja da budemo kandidat za prvo mesto u grupi. A sutra protiv Švedske će biti teško. Mislim da moramo da uradimo sve da pobedimo i tri boda su nam jako potrebna. Oko igranja Mitrovića i Vlahovića, obojica su sjajni, tako da ne vidim problem da budu zajedno na terenu. Ali ne bih hteo da pričam o sistemu. Njih dvojica se dobro razumeju. Ako imate dva sjajna muzičara, ne vidim zašto ne bi mogli da sviraju zajedno.

VELIKI TALENAT NEĆE DA BUDE "ORAO" Bivši fudbaler Milana odjavio Srbiju

Stojkoić tvrdi da je Švedska izuzetno važna utakmica.

- Liga nacija nije prijateljsko takmičenje. Važno je iz mnogo razloga. Čekamo oba meča, naročito sutra protiv Švedske, imamo dobru atmosferu. Nema danas prostora da mislite da imate lak meč. Videli smo juče rezultate ili neke ranije rezultate, svi bi da naprave iznenađenje. Ali znamo naš cilj, da igramo dobro i lepo i da ostvarimo rezultat. Vrlo važan meč za Srbiju je taj protiv Švedske.

Stojković se osvrnuo na mogući sastav.

- U ovom momentu, za razliku od juna kad smo imali četiri meča u 11 dana, ovde imamo samo dve utakmice. Nema ni prostoraa ni potrebe da improvizujemo. Švedska je izuzetan tim iako smo mi njih pobedili u Stokholmu. Sve zavisi od nas. Nije tragedija ni ako ne budemo prvi, iako ovi mečevi imaju važnost. Pokušaćemo da dođemo do tih pobeda, to nemojte da sumnjate.

Dileme oko tima nema.

- Nemam dilemu oko tima, iskreno. Samo ne mogu da vam kažem. Stvorena je slika u mojoj glavi pre tri dana i svaki dan se ona samo potvrđuje da to tako treba da bude. Nemamo Milenkovića zbog povrede, ali jer igramo sa trojicom u zadnjoj liniji, neko od njih mora da igra. E sad, ko će to biti, videćete sutra. Nemanja Gudelj nije u kombinaciji za ove dve utakmice, on je već otišao. Ima tu par nekih stvari zdravstveno koje mi kao treneri moramo da prihvatimo. Radi se tu o trojici igrača, da vidimo kako će spavati i kako će se probuditi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading