VELIKI PROBLEM ZA SELEKTORE Situacija pred Mundijal neće biti nimalo laka, evo šta kaže Piksi
Tanjug

Kada se to uporedi s tri nedelje u jednom mesecu, pre svakog velikog takmičenja, jasno je koliko su selektori u gubitku. 

- Vrlo kratke pripreme i nemogućnost odigravanja pripremnih utakmica za Svetsko prvenstvo u Kataru, koje će se održati od 20. novembra do 18. decembra, izazov su za sve reprezentacije, pa stručnjaci predviđaju da će na ovom Mundijalu biti velikih iznenađenja - piše Hina.

U ponedeljak je počeo poslednji "FIFA prozor" za sve selekcije sveta, i to usred netipičnog i zgusnutog rasporeda, a za to vreme ceo svet čeka prvo zimsko Svetsko prvenstvo s mnogo velikih nepoznanica.

- Selektori će morati da se pomire s tim - izjavio je za AFP Nikolas Dajon, kondicioni trener koji je radio za Nicu, Ren i Sent-Etjen, verujući da će fizička forma igrača biti u rukama svakog kluba i dodaje: 

- Vrlo je problematično u smislu fizičke spreme i utakmica. To je poput bacanja novčića.

VELIKI PROBLEM ZA SELEKTORE Situacija pred Mundijal neće biti nimalo laka, evo šta kaže Piksi

Tanjug

 

Selektor Francuske Didije Dešan tvrdi da je većina njih s istim problemom.

- Činjenica da nemamo mogućnost da odigramo pripremnu utakmicu pre takmičenja, to je žalosno, ali to će biti slučaj gotovo za sve - izjavio je Dešan prethodne nedelje.

AU, ŠTA JE URADIO HRVAT Nestvarna glupost golmana koštala ga dobijene utakmice, našao se na udaru navijača (VIDEO)

Slično razmišlja i vođa nacionalnog tima Španije, Luis Enrike: 

- Isto je za sve, tako da je pošteno - napominje Enrike. 

Branilac titule Francuska, koja prvi meč na Mundijalu igra 22. novembra protiv Australije, ne namerava da igra prijateljsku utakmicu, dok Nemačka, koja će u takmičenje ući 23. novembra, planira mini-pripremni kamp u Omanu 14-18. novembra, uz prijateljsku utakmicu protiv Omana 16. novembra. 

Selektor Srbije Dragan Stojković smatra da niko neće biti u prednosti:

- Uslovi su isti za sve ekipe. Mi smo odmah posle žreba imaju ideju i realizovali je, a to je da jednu utakmicu odigramo u blizini Dohe. Mi smo i pored dosta ponuda izabrali Bahrein 18. novembra. Mi nećemo imati nijedan trening ovde, igrači dolaze 14. A letimo vec 15. I druge ekipe imaju te probleme, a mi smo to rešili pre nekoliko meseci - rekao je Piksi i dodao:

- Sve ide po najboljem planu. Nekada je to bilo daleko drugačije, danas je sve to promenjeno, samim tim što se SP igra u ovom periodu. Ne obraćam previse pažnju na to, a nije ni toliko bitno - ističe selektor Orlova Dragan Stojković. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading