NIKAD JAČI UDAR NA VLAHOVIĆA Italijani bljuju vatru: Dečko od 80 miliona više ne zna ko je
Tanjug/Ap

"Gazete delo sport" posvetio je ceo tekst činjenici da Dušan Vlahović ne postiže golove.

- Onog dana kada se Dušan Vlahović pojavio u italijanskom fudbalu, prvi rival bila mu je Monca. Mladi 19-godišnjak, kome je Vićenzo Montela ukazao samo 16 minuta u trećem kolu Kupa Italije, iskoristio je tu minutažu da postigne dva gola. Bili su to njegovi prvi golovi, uvod u sjajnu sezonu koju je imao. Ovog puta Monca mu nije donela toliku sreću, jer se 'DV9', kao i čitav Juventus, zaglavio u blatu koje u poslednje vreme ozbiljno ograničava slobodu misli i kretanja - počinje italijanski novinar. 

RASPAD SISTEMA U JUVENTUSU Igrači na terenu snimljeni kako ogovaraju trenera

Nastavio je u istom ritmu.

- Vlahović je bio grabljivac u šesnaestercu, gladan i nezasit, a sada liči na uplašenu i stidljivu pticu koja više ne može da nađe put do gola. Tužna priča njegovog popodneva leži u statistici: samo jedan udarac na gol i jedan van gola, beskonačno vreme čekanja na lopte koje nikada ne stignu. Obećani ubačaji kupovinom Kostića, njegovog saigrača u nacionalnom timu, za sada ostaju samo fatamorgana. Dušan je bio najlošiji u Juventusu po izgubljenim loptama (16), a na kraju je pokazao i izvesnu nervozu.

Kritike tu ne prestaju, a uz statistiku se navodi i da Vlahović prolazi kroz krizu identiteta.

- Brojke govore da Dušan na četiri utakmice zaredom (prvenstvo i Liga šampiona) nije dao gol. A imao je munjevit start (četiri postignuta gola u prvih pet utakmica - sve u Seriji A). Usamljenost je u redu, ali ni on ne čini mnogo da se izvuče iz nje, što su pokazala i poslednja dva nastupa, definitivno ispod standarda, protiv Benfike i Monce. Dečak kupljen pre osam meseci za 80.000.000 evra prolazi kroz krizu identiteta kao i ceo Juventus, ali u njegovom slučaju to je uočljivije jer se od njega očekuje da rešava probleme. I to kakav skor, jer gol na svaki 531 odigran minut je premalo za njegovu cenu, s obzirom na to da Arek Milik, koji bi teoretski trebalo da bude njegova rezerva, ima prosek jednog gola na 152 minuta - stoji se u tekstu italijanske "Gazete".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading