PIKSI GA ZOVE U SRBIJU, ALI ON JE IZABRAO NEMAČKU Nova zvezda Serije A čeka desetku "pancera"
EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Fudbalski navijači u Srbiji poslednjih meseci sa posebnom pažnjom pratili su utakmice Lazara Samardžića koji igra odlično u dresu Udinezea.

Lazar je kao talentovani fudbaler Herte i RB Lajpciga redovno dobijao pozive za reprezentaciju Nemačke, ali bi u budućnosti to moglo da se promeni. Zbog svog porekla Samardžić može da iazbere Srbiju, iako je igrao za sve mlađe kategorije Nemačke od 16. godine do danas! Ipak, male su šanse da se tako nešto desi...

Sudeći po intervjuu koji je dao italijanskim medijima, Samardžić nije previše zainteresovan da zaigra za reprezentaciju Srbije. Iako bi Dragan Stojković čak i na spisku za septembar verovatno želeo da ima ovakvog igrača u timu, Lazar se više oseća kao Nemac.

- Više se osećam kao Nemac. Igram za nemačku reprezentaciju do 21 godine i nadam se da ću uskoro dobiti dres sa brojem 10. U Udinezeu nosim 24, na taj dan sam rođen - otkrio je mladi fudbaler za "Gazetu".

Inače, Lazar Samardžić rođen je u Berlinu, ali su njegovi roditelji Srbi koji su se odselili sa teritorije današnje Bosne i Hercegovine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading