SPREMAJU SE ZA NAPAD NA SRBIJU Selektor Kameruna skratio spisak i priprema igrače da pomrse konce Piksiju i drugovima u Kataru
EPA

Precrtala je legenda kamerunskog fudbala čak desetoricu fudbalera i svela listu na 26 imena. Uoči prijateljskih okršaja sa Uzbekistanom 23. septembra, odnosno Južnom Korejom četiri dana kasnije, on je poprilično iznenadio sastavom. 

- Ako gledamo statistički Mišel Ngadu i Zambo Angisa su igrači sa najviše utakmica u nogama u ovom trenutku. Kako u reprezentaciji, tako i na klupskom nivou. Oni su lideri tima. Nema potrebe da testiram njihove sposobnosti. Treba da vidim mogućnosti novih fudbalera kako bih doneo odluku o konačnom spisku putnika. Zambo Angisa je deo ovog tima i nadamo se da će biti sa nama u novembru - rekao je selektor rivala Srbije u Kataru! 

Golmani: Andre Onana (Inter), Simon Engpanduetenbu (Marselj), Epasi Devis (Abha)

Odbrana: Fai Engoram (Al Tai), Embaizo Olivje (Fildalefija), Nikola Nkulu (Aris), Žan Karl Kasteljeto (Nant), Tolo Nuhu (Sijetl), Darlin Jongva (Lorijan), Enco Eboz (Udineze), Umar Gonzales (Ajačio), Kristofer Vu (Lans) 

REČ PREDAJA NE POSTOJI Selektor Piksi na proslavi 30 godina Fudbalskog saveza Republike Srpske (FOTO)

SPREMAJU SE ZA NAPAD NA SRBIJU Selektor Kameruna skratio spisak i priprema igrače da pomrse konce Piksiju i drugovima u Kataru

EPA

 

Vezni red: Žan Onana (Lans), Malong Kunde (Olimpijakos), Samuel Gue (Mehelen), Martin Ongla (Verona), Olivje Nčam (Svonsi), Žorž Manđek (Nea Salamina), Gael Ondua (Hanover)

Napad: Brajan Mbuemo (Brentford), Žorž Nkudu (Bešiktaš), Karl Toko Ekambi (Lion), Mumi Ngamelu (Jang Bojs), Vensan Abubakar (Al Nasr), Leandre Tavamba (Al Tavon), Žan Pjer Nsame (Jang Bojs)

Fudbalska reprezentacija Srbije poslednjih decenija nije dobro prolazila u dulima sa afričkim selekcijama na svetskim prvenstvima. Primera radi, 2006. godine u Nemačkoj Orlovi su poraženi od Obale Slonovače (3:2),a na narednom mundijalu u Južnoafričkoj Republici i od Gane! Sada je možda došlo vreme da se Dragan Stojković nešto promeni:

- Očekuje na Svetsko prvenstvo na koje idemo sa velikim ambicijama. Neće to biti samo jedna utakmica i neophodni su nam igrači koji će se snaći u nepredviđenim okolnostima, kada nešto krene po zlu. Tražimo mlade igrače koji su spremni da uskoče ako neko od nosilaca igre bude u problemu. Maksim Šupo-Motan je nedavno izašao iz povrede. Protieklog vikenda je proveo 15-ak minuta na terenu. On je takođe jedan od lidera ovog tima. Kao i u slučaju Ngadeua i Zambo Angise i njemu smo dali vremena za odmor da bismo testirali nove igrače. Neophodni su nam ratnici - zaključio je Song.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading