NEVEROVATNE PROMENE NAS OČEKUJU! UEFA gazi sopstvene principe zbog smrti kraljice Elizabete
EPA/ LAURENT GILLIERON

Smrt kraljice Elizabete imala je ozbiljne posledice i na fudbal. Celo kolo Premijer lige je odloženo, ali ono što se sada najavljuje je definitivno presedan.

Susret između Rendžersa i Napolija na "Ajbroksu" pomeren je za 24 sata kasnije što nije tipična praksa UEFA, ali to nije jedini ustupak na koji su pristali iz evropske kuće fudbala. UEFA je pristala i da odustane od intoniranja himne Lige šampiona, mušeme na centru igrališta, bilo kakvih rekvizita na terenu, maskota, poruka mira, čak su zabranjeni i sponzori... Sve su to učinili zbog dana žalosti u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali se ubrzo odustalo od samo uobičajene rutine koja uključuje minut ćutanja i crni flor, što je detalj koji ćemo takođe videti na utakmici.

Takođe, prema poslednjim informacijama, iz škotskog kluba su tražili da se intonira himna Ujedinjenog Kraljevstva umesto himne Lige šampiona, što su iz UEFA strogo odbili. Ipak, postoje najave da će se Rendžers potpuno oglušiti na to i da će se njihova nacionalna himna ipak intonirati, odnosno makar će je otpevati navijači ako budu i fizički sprečeni da se čuje sa razglasa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading