ALBANCI MU SPALILI KUĆU Stravična ispovest Milutina Šoškića: Često čujem jauke šarplaninca
AP Photo/Robert Rider-Rider, File

Nekadašnji golman Partizana i legenda jugoslovenskog fudbala Milutin Šoškić preminuo je u subotu u 85. godini života.

Čuveni Šole ili Majk kako su ga mnogi zvali imao je prilično buran život. Šoškić je živeo na Kosovu, a najteži period u životu bio je tokom Drugog svetskog rata kada su mu Balisti zapalili kuću sa sve stokom i psom.

- Balisti su za vreme Drugog svetskog rada spalili našu kuću. Pre toga su izveli nas troje dece i majku, a u kuću ubacili stoku, živinu i psa. I sve zapalili. I danas vrlo često u snu čujem jauke šarplaninca koji je pokušavao da izađe iz zapaljene kuće - prisećao se u dubokoj starosti Milutin Šoškić.

ALBANCI MU SPALILI KUĆU Stravična ispovest Milutina Šoškića: Često čujem jauke šarplaninca

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

Šole se seća pravih horora koji su počinjeni na predelu Kosova i Metohije, a koje je izvela organizacija "Bali Kombetar".

- Volim Kosovo, majka je s nama decom četiri godine živela u Pećkoj patrijaršiji. Ljudi ne shvataju šta mi znači ta prošlost. Zato sam se iz Amerike i vratio u Srbiju, iako su deca bila protiv toga. Ja volim svoj narod. Nije ovo danas na Kosovu isti onaj narod. Imali smo u ona vremena dobre komšije, divne ljude, znalo se šta znači kad tamo čovek da besu. Ali bilo je i onih drugih. Balisti su bili zlo, to je danas UČK - ispričao je legendarni golman Partizana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading