AUSTRALIJSKI SRBIN BAŠ PO MERI FRENKA LAMPARADA Njegovoj ekipi nedostaje igrač kao što je Rogić
Foto: Printscreen

- Treba još posla da obavimo. Za sada moramo da nastavimo s igračkim kadrom koji imamo, ali i da gledamo kako da pojačamo ekipu - rekao je Lampard.

Everton je posle dva poraza na otvaranju sezone, minulog vikenda upisao prvi bod u duelu protiv Notingem Foresta (1:1). Očigledno je da njegovoj ekipi nedostaje upravo igrač u srcu veznog reda, koji bi gradio igru i stvarao gol-šanse napadačima. Rogić je prethodnih godina pokazao da upravo to zna da radi, pošto je u dresu Seltika upisao preko stotinu asistencija, uz 46 postignutih golova.

O momku rođenom u Kanberi pohvalno je govorio i nekadašnji as Liverpula i reprezentacije Australije Hari Kjuel. On je istakao da Rogić mora „da se sredi“ i da pronađe klub što pre, kako bi bio u kombinaciji za sastav državnog tima na Mundijalu u Kataru.

- Malo sam zbunjen onim šta se dešava s njim. Nadam se da će se srediti i nadam se da je spreman jer sam siguran da želi da bude u Kataru na Svetskom prvenstvu. Siguran sam da Rogić želi da bude deo toga, ali sve će zavisiti od njega. Mora da bude spreman i psihički i fizički ako želi da bude deo ovog australijskog tima - istakao je Kjuel, koji je kao asistent menadžera Seltika Ejndža Postekoglua doskora radio s Rogićem.

Ostaje misterija šta se zapravo dešava s jednim od najboljih australijskih fudbalera, čiju su karijeru pored velikih uspeha sa Seltikom obeležile i povrede, zbog kojih sigurno nije došao na nivo na kojem je prema talentu mogao da bude. Možda bi upravo prelazak u Everton bio koristan za obe strane, da Rogić pomogne liverpulskom klubu da ponovo postane stabilan premijerligaš, a da Everton oživi njegovu karijeru. Igraču takvog kalibra rano je za penziju sa 29 godina.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading