DINAMO PAO U NORVEŠKOJ Spektakl na "Ajbroksu", Kopenhagen srušio šampiona Turske
EPA-EFE/Mats Torbergsen

Gol odluke postigao je Amahl Pelegrino u 37. minutu meča, nakon što je glavom precizno šutirao posle centaršuta Džoela Muvuke Mugiše.

Meč je obilovao velikim brojem šuteva. Domaćini su oprobali udarac 19 puta, dok su gosti to učinili u 10 navrata. Međutim, uprkos tome je stvoren mali broj pravih šansi. O tome svedoči podatak da je samo pet šuteva ukupno išlo u okvir gola.

Derbi igran u Glazgovu između vicešampiona Škotske i Holandije  u potpunosti je opravdao je očekivanja. Fantastičan meč je viđen na "Ajbroksu" - 2:2.

Gosti iz Ajndhovena poveli su u 37. minutu. Gakpo je izveo korner sa leve strane, a posle prave konfuzije u kaznenom prostoru i niza propusta domaće odbrane, lopta je došla pravo na nogu Sangareu, a reprezentativac Obale Slonovače ju je zakucao u mrežu sa osam metara, za 0:1.

 

 

Nije dugo trajala radost gostiju, svega tri minuta. Rendžers je izveo sjajnu timsku akciju, koju je golom završio Hrvat Antonio Čolak, na asistenciju Tevarnijea, za 1:1.

PSV je u drugom poluvremenu do 70. minuta bio dominantan, diktirao je tempo, a onda je pravo niotkuda usledio totalni šok i poklon golmana Beniteza za "policajce". Lorens je, činilo se u prvi mah, bezazleno šutirao iz slobodnog udarca sa gotovo 30 metara, lopta je išla pravo u naručje Beniteza, ali je on bio nonšalantan, potcenio je klizav teren i ona mu se izmigoljila iz ruku i završila iza gol-linije, za 2:1.

PSV je izjednačio u 78. minutu. Holandski tim je ponovo došao do gola nakon kornera. Gakpo je centrirao sa desne strane, a u vazduh se izvrsno vinuo Obispo i glavom pogodio željeno mesto. 

Kopenhagen je sa 2:1 pobedio Trabzon.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading