PRETE IZBACIVANJA SA SVETSKOG PRVENSTVA FIFA odbila žalbu, pojavili se novi dokazi i falsifikovana dokumenta
Tanjug/Ap

Ekvadoru ponovo preti izbacivanje sa Svetskog prvenstva. FIFA je odbila jednu žalbu Čilea, sada su se pojavili novi dokazi. Bajron Kastiljo navodno je falsifikovao dokumenta.

Kako prenosi britanski "Dejli mejl" Kastiljo, koji igra na poziciji desnog beka, girao je osam mečeva u kvalifikacijama, a nema državljanstvo Ekvadora, jer je rođen u Kolumbiji.

"Došli smo u posed dokumentacije u kojoj se vidi da Kastiljo ima dva različita izvoda iz matične knjige. Jedno iz Kolumbije i drugo iz Ekvadora. Na kolumbijskom stoji da je rođen 25. jula 1995. godine, a na ekvadorskom je datum 10. novembar 1998. godine. Na oba se navode ista imena roditelja, oca Harinsona Havijera Kastilja i majke Olge Euhenije Segire Ortiz", piše u tekstu.

Svetsko prvenstvo počinje 20. novembra i to baš utakmicom između domaćina Katara i Ekvadora, pošto je došlo do pomeranja satnice. Male su šanse da će neka reprezentacija biti izbačena tri meseca pred start Mundijala.

"FIFA namerno odlaže ovaj slučaj, znaju da je on Kolumbijac. Vlada epidemija lažnih dokumenata u Ekvadoru i FIFA ne radi ama baš ništa tim povodom", rekao je neimenovani izvor za ovaj portal.

Ekvador se nalazi u grupi A sa selekcijom Katara, Senegala i Holandije. Ta grupa se ukršta sa grupom u kojoj su Engleska, Amerika, Vels i Iran.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading