SJAJAN START DORTMUNDA Tinejdžeri najzaslužniji za preokret
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Dortmund je sjajno počeo novu sezonu, posle minimalnog trijumfa protiv Leverkuzena (1:0), “milioneri” su slavili i u Baden-Virtembergu, na “Evropa park” stadionu protiv Frajburga – 3:1. 

Sredinom prvog poluvremena oba tima su imali po jednu odličnu priliku. Najpre Dortmund, ali je u 22. minutu sjajan udarac Modeste iz prve odbranio Fleken. Samo minut kasnije, mogli su domaći do gola, ali je Šalai bio zamalo neprecizan. 

U 35. minutu Frajburg je poveo. Ginter je odlično uposlio Gregoriča, koji je sjajno startovao u novom klubu, u dve utakmice Bundeslige postigao je dva gola.  

Ali, finiš i nekoliko grešaka skupo su koštale domaćina. Ispostavilo se da je šef struke “Milionera” Edin Terzić napravio fantastične izmene, ali imao je njegov tim i dosta sreće. 

SVAKA ČAST, DUCI Vlahović među kandidatima za Zlatnu loptu, bez Lea Mesija još od 2005. godine

Najpre je u 77. minutu rezervista Gitens šutirao sa skoro 25 metara, a golman Fleke je neshvatljivo loše intervenisao, umesto da izbije loptu u polje ili preko gola, ona je odsela u njegovoj mreži. 

Samo sedam minuta kasnije posle sjajnog dodavanja Brantda pogodio je i Mukoko, odbrana Frajburga bila je nemoćna kod sjajne akcije gostiju. 

Zanimljivo, golove za Dortmund postigli su momci koji imaju 18, odnosno 17 godina! U 88. minutu prelep pogodak Volfa, takođe momka koji nije bio među starterima u ovom duelu. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading