SVAKA ČAST, DUCI Vlahović među kandidatima za Zlatnu loptu, bez Lea Mesija još od 2005. godine
AP/Alessandro Tocco

Srbin Vlahović među 30 najboljih igrača sveta, po prvi put od 2005.

Na ovoj listi nema sedmostrukog osvajača Zlatne lopte Lionela Mesija. 

Poznati su kandidati za Zlatnu loptu, prestižno priznanje Frans fudbala. Među 30 najboljih u protekloj sezoni je i jedan Srbin, napadač Juventusa Dušan Vlahović. 

Momak koji je setonu započeo u Fiorentini, a potom nastavio sa sjajnim igrama u slavnom torinskom timu, biće jedan od kandidata za možda i najveće individualno priznanje u svetu fudbala. 

SVAKA ČAST, DUCI Vlahović među kandidatima za Zlatnu loptu, bez Lea Mesija još od 2005. godine

Tanjug/Ap

 

Vlahović je u transferu vrednom 70 miliona evra potpisao za Juventus 28. januara ove godine, bio je to najskuplji transfer prethodne zime. Dobio je i “sedmicu” koju je prethodno nosio Kristijano Ronaldo, što je dovoljno govorilo o očekivanjima od nekadašnjeg prvotimca Partizana. 

Debitovao je u meču protiv Verone i odmah je postigao gol u trijumfu svog tima od 2:0. Isto je učinio i u svom debiju u Ligi šampiona, kad je u remiju protiv Viljareala (1:1) pogodio posle samo 33 sekunde. 

Vlahović je sredinom aprila postao drugi najmlađi igrač van prostora Italije, a da je postigao 50 golova u Seriji A, ispred njega je samo brazilac Alešandre Pato. U međuvremenu Vlahović je promenio i broj na dresu, pa sada nosi “devetku”. 

SVAKA ČAST, DUCI Vlahović među kandidatima za Zlatnu loptu, bez Lea Mesija još od 2005. godine

EPA-EFE/TINO ROMANO

 

Velike uspehe ostvario je i sa reprezentacijom Srbije, sa kojom se plasirao na Svetsko prvenstvo u Kataru, i to pobedom protiv Portugala u Lisabonu. 

Među kandidatima za Zlatnu loptu, dakle u 30 najboljih protekle sezone, po prvi put posle 2005. godine, nema Argentinca Lionela Mesija. 

Pored Vlahovića, kandidati za Zlatnu loptu su: Virdžil van Dajk (Liverpul), Žoao Kanselo (Mančester siti), Kilijan Empabe (PSŽ), Erling Holand (Mančester siti), Sebastijan Ale (Dortmund), Luka Modrić (Real Madrid), Antonio Rudiger (Real Madrid), Kristijano Ronaldo (Mančester junajted), Kevin De Brujne (Mančester siti), Majk Manjan (Milan), Hari Kejn (Totenhem), Darvin Nunjez (Liverpul), Fil Foden (Mančester siti), Sadio Mane (Bajern), Rijad Marez (Mančester siti), Kazemiro (Real Madrid), Hjung-Min Son (Totenhem), Fabinjo (Liverpul), Karim Benzema (Real Madrid), Trent Aleksander-Arnold (Liverpul), Vinisijus (Real Madrid), Bernardo Silva (Mančester siti), Luis Dijaš (Liverpul), Robert Levandovski (Barselona), Tibo Kurtoa (Real Madrid), Rafael Leao (Milan), Kristofer Nkunku (Lajpcig), Mohamed Salah (Liverpul) i Džošua Kimih (Bajern). 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading