BEN VAJT NIJE TREBALO DA BUDE FUDBALER Zaigrao zbog majke koja je umela da šiša i oca koji je mrzeo tu igru
EPA-EFE/Ian Walton

Jedan je od najskupljih defanzivaca u istoriji Premijer lige, Arsenal ga je platio 60.000.000 evra kada ga je kupio iz Brajtona, a Ben Vajt uopšte nije trebalo da bude fudbaler!

Sada reprezentativac Engleske i zvezda tima iz Londona sa 24 godine je u usponu karijere, a fudbal je zapravo počeo da igra jer je njegova majka umela da šiša! Kako je ispričao engleskim medijima u njegovoj kući fudbal se nije gledao, čak je njegov otac mrzeo tu igru!

- Čudno je jer moja porodica ne voli fudbal, nikada ga nisu igrali. Tata ga mrzi, nikad nije pogledao utakmicu. Zapravo je moja mama šišala jednu ženu zbog koje sam zavoleo fudbal. Ona bi došla u naše dvorište, napravila gol i branila dok bi ja šutirao. Zapravo je tako počelo - ispričao je Vajt.

Vajt je uskoro pokazao talenat i pokupio ga je Sautempton koji ga je doveo u svoju akademiju. Ipak nisu prepoznali pun potencijal svog igrača, pa su ga prepustili Brajtonu. Sa 16 je došao u ovaj klub koji ga je slao na pozajmice u Njuport, Piterboro i Lids pre nego što je nakon sjajne sezone na jugu Engleske u Premijer ligi prešao u Arsenal za veliki novac. A ni tada u kraju nije prolazio baš najbolje...

- Neki klinci iz kraja su me zezali, odmah su krenuli da me podbadaju. Znali su da mi kažu: 'Ti vrediš 60 miliona? Pa ti si sr*nje! - prisetio se on.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading