SKANDALOZNA ODLUKA FS BiH Borac iz Banjaluke kažnjen zbog podsećanja navijača na zločine počinjene u "Oluji"
Printscreen

Navijači Borca iz Banjaluke su prošlonedeljnu godišnjicu zločinačke ustaške operacije Oluja obeležili isticanjem transparenta na kome su napisali "Rastu neki novi Srbi kao ljuta guja, skupo će vas koštati Bljesak i Oluja", kao i više manjih na kojima su prikazali brojeve proteranih i ubijenih ljudi, kao i brojke srušenih i spaljejnih, kuća, spomenika i pravoslavnih hramova. To podsećanje na ovaj ratni zločin bez kazne nekome u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine nije se svidelo.

Klub iz Premijer BiH kažnjen je sa 3.000 konvertibilnih maraka, odnosno oko 180.000 dinara, a sankcije prete i službenim licima na susretu, potpredsednik Disciplinske komisije FS BiH Nermin Kljajić, potvrdio je za portal Klix.ba.

Inače, utakmica se igrala na stadionu Mlakve u Novom Gradu jer je stadion Borca pod rekonstrukcijom.

Mahom na traktorima, poneki i peške, u pratnji roditelja, baka i deka, meštani su sa najosnovnijim stvarima, prevoznim sredstvima koja su imali, krenuli da se iseljavaju, a na putu ka Srbiji i Republici Srpskoj izbegličke kolone su stalno napadali hrvatska artiljerija i vojno vazduhoplovstvo.

Tačno 27 godina kasnije Hrvatska je obeležila "Oluju" kao oslobodilačku operaciju i  kao i svakog 5. avgusta u Kninu proslavila "Dan pobede". 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading