ALBANSKA MAFIJA UPLETENA U SKANDAL SA DŽAKOM Isplivali novi detalji za prevaru veka (FOTO)
Tanjug/Ap

Fudbaler Arsenala je pod istragom Nacionalne kriminalističke agencije Velike Britanije, jer se sumnja da je na utakmici protiv Lidsa 18. decembra 2021. godine namerno dobio žuti karton u poslednjim minutama meča.

Stajao je pored lopte bez namere da izvede slobodan udarac, pa je usledila javna opomena zbog odugovlačenja.

Džaka je postao deo istrage zbog velikih uplata u kladionicama zbog ovog scenarija u kojem dobija žuti karton u poslednjih 10 minuta tog meča.

Nov i podaci govore da je lavinu pokrenuo jedan kladilac koji je uplatio 52.000 funti i dobio 250.000 funti. Isti izvor navodi da je veliki broj uplata na ovu igru primećen na teritoriji Albanije. Uplate nisu vršene u novcu, već u kriptovalutama koje nisu pod nadzorom engleskih zakona.

NCA ne isključuje i tu mogućnost da je u Džakin slučaj umešan i Alban Jusufi, nekadašnji švedski fudbaler albanskog porekla, koji je 2017. godine dobio četvorogodišnju zabranu bavljanja fudbalom, jer je dokazao da je učestvovao u pokušaju nameštanja utakmica AIK - Goteborg.

Navodno, postoje dokazi da je upravo Jusufi uplatio velike svote novca na Džakin žuti karton.

Podsetimo, Granit Džaka je rođen u Bazelu, njegovi roditelji su Albanci iz Podujeva, a rođeni brat Talant je igrao za reprezentaciju Albanije.

Široj javnosti u Srbiji, Džaka je postao poznat tokom Svetskog prvenstva u Rusiji, kada je, uz Đerdana Šaćirija rukama pravio simbol velike Albanije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading