MNOGI NE MOGU DA GA PREPOZNAJU Pored nekada slavnog fudbalera svi prolaze kao da nije bio takav igrač (FOTO)
EPA

Češka Republika je tokom 90-ih godina prošlog veka imala jednu od najjačih reprezentacija u Evropi. Igrali su finale Evropskog prvenstva 1996. kada su nesrećno izgubili od Nemačke.

Jedan od ključnih igrača u tom timu bio je i Patrik Berger, kasnije igrač Liverpula tokom sedam godina. Ipak, danas pored nekada slavnog fudbalera svi prolaze kao da nije bio takav igrač - zato što ga mnogi ne prepoznaju!

Berger je svojevremeno važio za jednog od najboljih ofanzivnih vezista Evrope. Bio je prepoznatljiv po svojoj razornoj levici i šutu kojim je uspevao da postigne nekolicinu spektakularnih golova.

Foto: Printscreen

 

Najbolje godine karijere je proveo u Slaviji, Borusiji iz Dortmunda, a onda i Liverpulu, gde je igrao od 1996. do 2003. godine. Kasnije su ga mučile povrede pa je usledio i nejgov pad - Portsmut, Aston Vila, Stouk, pa ni Sparta nisu više bili klubovi gde je Berger mogao da se vrati na stari nivo.

Berger se iz fudbala povukao 2010. godine, a od tada je rešio da se posveti porodici. Prepoznatljiva duga kosa postala je prošlost, a zanimljivo je da Patrik sada izgleda tako da bi ga retko ko prepoznao na ulici.

Bavi se ribolovom, alpinizmom, biciklizmom i povremenim igranjem amaterskih utakmica u nižim rangovima češkog fudbala.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading