SRBIJA U PROBLEMU Posle sjajnog skoka, sledi ozbiljan pad na UEFA listi
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Loš evropski start srpskih predstavnika na evro-sceni, odraziće se na UEFA listi, pa je izvesno da nas već čeka pad. 

Sledećeg leta imaćemo jednog direktno mesto u Ligi šampiona, drugog u kvalifikacijama za elitu, a onda još jednog u plej-ofu za Ligu Evrope - tačnije sigurnu evropsku jesen, i još dva u drugom i trećem kolu za Ligu konferencije. Nadamo se da to neće biti samo jedno leto, mada sada situacija nije lepa. Mora se odbrani trenutna pozicija, a biće jako teško. Ne bi bilo lepo da ono što smo gradili godinama ekspresno prospemo. 

Crvena zvezda je razbila Pjunik (5:0) u prvom meču trećeg kola kvilifikacija za Ligu šampiona i odbranila ugčleda Srbije.  Radnički je već završio učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencije, a Partizan porazom na Kipru od AEK-a (1:2) i Čukarički u Humskoj od Tventea (1:3), ništa nisu pomogli. 

Za pobedu u eliminacionim rundama pre grupne faze najkvalitetnijeg evropskog takmičenja dobija se bod. Ali, Kako se ukupan broj bodova deli sa brojem predstavnika u evropskim kupovima, pa smo ove nedelje dobili samo 0,250. Neće biti sjajno ni u nastavku takmičenja. Nišlije su završile takmičenje, a po svemu sudeći će i Čukarički, jer će biti teško Brđanima da u Holandiji nadoknade 1:3 u revanš utakmici. 

NEVIĐENI HAOS ZBOG SUKOBA U POJASU GAZE Da li će Zvezda putovati u Izrael na potencijalni meč sa Makabijem?

S druge strane, Partizan jeste podbacio, poražen je na Kipru (1:2), ali ima šansu u Beogradu da u revanšu uzvrati udarac i domogne se plej-ofa Lige Evrope, gde ide na ukrajinski Dnjepar. Ako ne uspeju čekaju crno-bele još dve utakmice, u susretima plej-ofa za plasman u Ligu konferencije, rival bi mu u tom slučaju bio poraženi iz okršaja malteškog Hmaruna i Levskog iz Sofije, Bugari su dobili prvi meč u gostima 1:0). 

Pobede do kraja kvalifikacija donose bod, pola poba vredi nerešeni rezultati.Takođe, Zvezda, ako se plasira u Ligi šampiona, a ima lepu šansu, s obzirom da je Pjunuk tazbila i da je čeka rutina u revašu, a u plej-ofu Makabi Haifa, obezbedila bi  srpskom fudbalu dodatna četiri boda. U grupnoj fazi sva tri takmičenja pobeda vredi dva boda, remi pola od toga. To se deli sa brojem evropskih učesnika, u našem slučaju sa četiri. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading