GROTLO HAIFE, VRELINA KIPRA, "ZVEZDAŠI" Upoznajte Makabi i Apolon, potencijalne rivale Zvezde u Ligi šampiona
EPA

Makabi je u drugom kolu kvalifikacija za elitno takmičenje napravio veliko iznenađenje eliminisavški favorizovani Olimpijakos iz Pireja. U Izraelu je bilo 1:1, a Makabi je u Atini držao čas fudbala i slavio sa 4:0.

Dvostruki strelac bio je Francdi Pjero, napadač iz Haitija koji je i najskuplji fudbaler u aktuelnom sastavu Izraelaca, a plaćen je ovog leta Genganu 1,6 miliona evra.

Prednost Crvene zvezde u odnosu na oba potencijalna rivala je činjenica da u nogama već imaju četiri prvenstvrna duela u kojima su upisali sve četiri pobede, dok šampionati Izraela i Kipra još nisu počeli.

GROTLO HAIFE, VRELINA KIPRA,

EPA

 


Makabi će prvi prvenstveni duel igrati 20. avgusta protiv Sahnina, a prvi meč plej-ofa Lige šampiona igraće se 16. ili 17. avgusta. Fudbaleri Crvene zvezde biće u njemu gosti, ukoliko prethodno eliminišu Pjunik. Revanš je 23. ili 24. avgusta.

Kiparski šampionat kreće tek krajem meseca, a Apolon će prvi meč odigrati 27. avgusta protiv Paralimnija.

Ekipa iz Limasola predstavlja pravu "legiju stranaca" i pod ugovorom ima čak 26 fudbalera koji su iz inostranstva. Među njima su i trojica srpskih fudbalera - bivši štoper Crvene zvezde Vukašin Jovanović, golman Aleksandar Jovanović i vezista Ðorđe Denić.

Samo dva fudbalera kiparskog tima vrede milion evra prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt.de, a to su levo krilo Janis Pitas i ofanzivni vezista Ervin Onženda koji je karijeru počeo u PSŽ i čak skupio 16 nastupa za "svece". Njih dvojica su ujedno i najskuplji fudbaleri u taboru iz Limasola.
GROTLO HAIFE, VRELINA KIPRA,

EPA

 


Ekipa Makabija iz Haife prema Transfermarktu procenjena je na 19,45 miliona evra, dok je Apolon iz Limasola procenjen na 16,15 miliona evra.

Sa druge strane, Crvena zvezda ima skoro tri puta skuplji tim od Izraelaca, jer je sastav srpskog prvaka procenjen na 54,65 miliona evra.

Plasman u Ligu šampiona doneo bi srpskom prvaku najmanje 20 miliona evra samo od nagrada UEFA, a do tog "džek-pota" moraće najpre protiv Pjunika, a zatim i protiv pobednika dvomeča između Makabija i Apolona.

Fudbaleri Crvene zvezde sutra (20.45) će dočekati Pjunik u Ljutice Bogdana u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, dok je revanš 9. avgusta (19.00) u Jerevanu.

Makabi će sutra (19.00) dočekati Apolon u Haifi, dok je revanš 9. avgusta na Kipru.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading