DOŠAO U ZVEZDU, ZAVOLEO SRBIJU, A ONDA PROMENIO IME I POSTAO PRAVOSLAVAC Gde je nestao "Srbin iz Afrike" i čovek koga su "zvezdaši" zavoleli? (FOTO)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Dešavalo se kroz istoriju da se stranci brzo zaljube u našu zemlju, ali nije tako čest slučaj Misdongarda Betoligara (36), nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde koji će zauvek ostati upamćen u srpskom fudbalu.

 

O njegovim odlukama i dan danas se priča. Nije ostavio Bog zna kakav utisak na "Marakani", ali je prirastao za srce svakom navijaču Zvezde, pa i svakom Srbinu.

U Zvezdu stigao iz Kameruna za 120.000 evra

DOŠAO U ZVEZDU, ZAVOLEO SRBIJU, A ONDA PROMENIO IME I POSTAO PRAVOSLAVAC Gde je nestao

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Misdongard Betoligar rođen je 26. septembra 1985. godine u Čadu, ali je fudbalsku karijeru gradio u drugoj afričkoj državi, Kamerunu.

Sada već davne 2007. godine kada je napunio 21 godinu, prešao je za 120.000 evra iz tamošnje Union Duale u Crvenu zvezdu gde je proveo nešto više od godinu dana.

Visoki centarfor nije ostavio jak, ali jeste sasvim pristojan utisak u crveno-belom dresu. Odigrao je 15 utakmica, postigao četiri gola uz isto toliko asistencija, da bi već 2008. otišao u Budućnost iz Podgorice.

Zavoleo Srbiju, postao pravoslavac i promenio ime

DOŠAO U ZVEZDU, ZAVOLEO SRBIJU, A ONDA PROMENIO IME I POSTAO PRAVOSLAVAC Gde je nestao

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Iako se nije dugo zadržao u Beogradu, Misdongard se brzo zaljubio u Srbiju. Naša zemlja ga je očarala. Posle godinu dana u Podgorici, Betoligar se vratio u Srbiji, tada u Metalac iz Gornjeg Milanovca gde je počeo da živi sa suprugom.

Narednih šest godina proveo je u Superligi Srbije gde je pored Metalca igrao za Mladost iz Lučana, Borac iz Čačka, a onda i Slogu iz Kraljeva.

Pre osam godina, 2014. Betoligar je odlučio da promeni veru i postane pravoslavac pa se krstio u Čačku i postao Đorđe. Kum mu je bio mlađi brat čuvenog trenera Neška Milovanovića, Goran Milovanović.

Pre toga, Betoligaru se i dete rodilo u Srbiji, dok je nosio dres Borca.

Penzionisao se, pa potpuno nestao

DOŠAO U ZVEZDU, ZAVOLEO SRBIJU, A ONDA PROMENIO IME I POSTAO PRAVOSLAVAC Gde je nestao

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Betoligar se 2015. godine vratio u Čad gde je kratko nosio dres Renaisansa da bi se iste godine penzionisao i sa 29 godina završio profesionalnu karijeru.

Sada se gotovo ništa ne zna o njemu. Nema društvene mreže, praktično o njemu nema ni traga ni glasa.

Za reprezentaciju Čada odigrao je 24 utakmice bez učinka.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading