KRAH JUGOSLOVENSKOG FUDBALA Neverovatan podatak šokirao navijače
Foto: RTS printscreen

Čak 11 fudbalskih klubova sa prostora bivše Jugoslavije ispalo je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. 

Od naših predstavnika, tu je šokantno ispadanje Radničkog iz Niša protiv Gzire, iako su čak tri puta vodili. Čukarički je prošao dalje, a večiti rivali tek treba da krenu svoj evropski put. Mostarski Velež šokirao je navijače ispadanjem od malteškog Hamruna koji ih je pobedio dva puta sa 1:0. Ispala je i Tuzla Siti, ali nisu imali prevelike šanse protiv holandskog AZ-a. Zrinjski je jedini klub iz Bosne koji je ostao u Evropi.

Slovenci su doživeli pravi debakl jer su im ispala tri predstavnika. Olimpija (od rumunskog Sepsija), Koper (od Vaduza iz Lihtenštajna) i Mura (od irskog Sent Patrika). Maribor je jedini preostali slovenački klub u evropskim takmičenjima, koji će igrati u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Od hrvatskih klubova ispala je i Rijeka, ali od švedskog Đurgardena koji je u Hrvatskoj slavio sa 2:1, a u revanšu pred svojim navijačima sa 2:0. U Ligi konferencija njih će sada predstavljati samo Hajduk, a zagrebački Dinamo će igrati treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Brejdablik sa Islanda izbacio je crnogorsku Budućnost, a Sutjeska iz Nikšića ispala je od KI-ja, kluba s Farskih Ostrva pa su svi crnogorski klubovi završili sa Evropom. Makedonija GP očekivano je izgubila od CSKA iz Sofije, ali Makedonci i dalje imaju dva predstavnika u UEFA takmičenjima na - Škupi u Ligi Evrope i Škendiju u Ligi konferencija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading