VRELINA KIPRA Bivši napadač crno-belih upozorava: PAKAO ČEKA PARTIZAN!
AP/Petros Karadjias

 

Partizan nikako ne može da se požali na žreb ove sezone. Najpre je želeo da izbegne par Fenerbahče - Dinamo Kijev i želja mu se ispunila. Onda se pomolio bogu da mu podari AEK, pre Midtjilanda, i sad s nestrpljenjem očekuje dvoboj s timom iz Larnake u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

VRELINA KIPRA Bivši napadač crno-belih upozorava: PAKAO ČEKA PARTIZAN!

AP/Petros Karadjias

 

Da su neka druga vremena, mada su i tad imali muke s Kipranima, sigurno bi među crno-belima vladao veći optimizam. Ovako, unutrašnji nemiri posle lošeg starta u Superligi, odlaska kapitena Zdjelara i ostavke sportskog direktora Ilieva, amortizovali su ushićenje. 

Bolne eliminacije od Kiprana

Partizan ima polovičan učinak u duelima s Kipranima. Dva puta je bio uspešniji od Anortozisa (jednom u grupnoj fazi), dok je gorke pilule popio protiv APOEL-a i AEL-a.
1963/64. Kup kupova
Anortozis 3:0, 3:1
2009/10. Liga šampiona (kvalifikacije)
APOEL 1:0, 0:2
2012/13. Liga šampiona (kvalifikacije)
AEL 0:1, 0:1
2021/22. Liga konferencija (grupa)
Anortozis 1:1, 2:0

Sada je na ekipi ogroman pritisak, još veći na treneru Iliji Stolici. Preživeo je, zahvaljujući predsedniku Miloradu Vučeliću, prvu seču, ali mu je postavljen imperativ uspeha u dvomeču koji sledi.

VRELINA KIPRA Bivši napadač crno-belih upozorava: PAKAO ČEKA PARTIZAN!

Profimedia

 

Prošle godine u šampionatu Kipra igrale su bivše uzdanice Partizana Stefan Šćepović (AEL) i njegov mlađi brat Marko, koga posle Omonije čekaju novi izazovi u karijeri, a pre toga za Alo! analizira rivala crno-belih.

- AEK je prošle sezone igrao najlepši fudbal na Kipru. Sjajno su kombinovali, pametno čuvali loptu u poslednjoj liniji, brzo se transformisali... Bili su osveženje.

Trener debituje van Španije

Hoze Luis Oltra (53), periferne igračke karijere, trenirao je Levante, Mursiju, Tenerife, Almeriju, La Korunju, Majorku, Uelvu, Kordobu, Granadu, Santander, Fuenlabradu, od ovog leta vodi AEK, koji mu je prvi internacionalni klub.
AEK je bio aktivan tokom letnje pijace, ali nije obrnuo nijedan evro! Oslobodio se nekoliko igrača, a bez obeštećenja su došli golman Pirić (Gectepe), bek Kasas (Malaga), vezista Sanhurho (Osasuna) i napadači Lopez (Legija) i Gama (Aris Solun).

To baš i nije karakteristika kiparskog fudbala?

- Nije, ali treba napomenuti da je AEK gotovo španski tim zbog velikog broja igrača i serije trenera koji su doneli svima znani stil. Sada su promenili stratega, ponovo je na kormilu Španac, i po mečevima s Midtjilandom ne bi se moglo reći da se bilo šta promenilo.

Znači, kiparska tika-taka? 

- Lošija verzija španske. Razlog je što često preteruju u dodavanjima i onda ne budu konkretni u završnici.

VRELINA KIPRA Bivši napadač crno-belih upozorava: PAKAO ČEKA PARTIZAN!

EPA/Henning Bagger

 

Zvezdaši u dve linije

Najbolji strelac prošlogodišnjeg prvenstva bio je Ivan Tričkovski (35) s 15 golova, koji je u klubu od 2016, a igrao je za Zvezdu od 2007. do 2010. (25 mečeva, tri gola). U defanzivi je još jedan bivši igrač crveno-belih, Kragujevčanin Nenad Tomović (34). Posle više od decenije provedene na Apeninima, prošlog leta je stigao u AEK i doprineo zauzimanju vicešampionske pozicije iza Apolona).

Šta im je dodatna snaga?

- Rekao bih defanzivni tandem Nenad Tomović - Hrvoje Milićević. Iskustvo, hladnokrvnost, rutina... Daju oslonac ostalim linijama tima da rasterećeno igraju i da je bilo bar malo sreće eliminisali bi opasne i kvalitetne Dance.

Valjda imaju i neke mane?

- Najveća je slabo branjenje prekida. Verujem da je tu velika Partizanova šansa. Crno-beli moraju da budu maksimalno koncentrisani i da sve podrede rezultatu, pošto je u ovom trenutku primaran.

VRELINA KIPRA Bivši napadač crno-belih upozorava: PAKAO ČEKA PARTIZAN!

Tanjug/Tara Radovanović

 

Meč se igra u 18.30 po kiparskom vremenu, a 17.30 po našem?

- Znam na šta ciljate. Vrućina! Biće pakleno u to doba dana. Prognoze se kreću od 34 pa do preko 40 stepeni u hladu! To će svakako biti prednost za AEK, ali, ponavljam, u tom timu skoro i nema kiparskih igrača. Većina su stranci, mada ima i onih, poput veterana Gonzaleza, koji su priviknuti na užasne uslove za igru - poručuje Marko Šćepović.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading