UEFA žestoko kaznila klub sa tzv. Kosova zbog zastava UČK i Velike Albanije (VIDEO)
Printscreen

U dvomeču kvalifikacija za Ligu konferencija između podgoričke Budućnosti i Ljapija sa tzv. Kosova, najmanje se pričalo o fudbalu, a mnogo više o skandaloznim scenama viđenim na tribinama, naročito tokom meča koji je odigran u Podujevu.

Tada su najvatrenije pristalice Ljapija na tribinama istakle zastavu na kojoj je bila prikazana Crna Gora sa pola “isečene” teritorije, a koju Albanci žele da prisvoje za sebe kao deo ozloglašene Velike Albanije. Pored mape našao se sraman ispis “vi ste sledeći”, ali ni to nije sve, pošto su sa tog dela stadiona visile i zastave terorističke UČK, kao i mnogobrojne zastave Albanije.

U prvom meču, navijači Budućnosti su uvredili goste tako što su istakli veliki transparent na kojem se vidi kako navijači Ljapija stoje naspram Varvara koji im nude kozu. UEFA je reagovala i kaznila je oba kluba.

Tako će Ljapi sledeću evropsku utakmicu igrati bez navijača, a uslovno je kažnjen sa još jednim mečom igranja pred praznim tribinama. Uz to, moraće da plati i novčanu kaznu od 50.000 evra zbog, kako se navodi, “rasističkog ponašanja navijača, njihovog ulaska na teren, ubacivanja predmeta i baklji i provokativnih poruka”.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading