SA 17 GODINA DOLAZIO NA TRENING U BMW-u, OSVOJIO SVETSKO PRVENSTVO Gde je nestao Zvezdin "novi Piksi"? Bio je veliki talenat, a sad je pola godina bez kluba (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

 

Bio je najmlađi debitant u istoriji Crvene zvezde i jedan od igrača koji su predstavljali budućnost srpskog fudbala. Sećate li se simpatičnog plavušana Filipa Jankovića?

Filip Janković bio je jedan od najtalentovanijih fudbalera Crvene zvezde pre devet godina. Debitovao je kod Roberta Prosinečkog u avgustu 2011. godine za prvi tim Crvene zvezde sa 16 godina, 6 meseci i 18 dana protiv Venstpilsa iz Letonije, u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.

Novi Piksi i BMW 

SA 17 GODINA DOLAZIO NA TRENING U BMW-u, OSVOJIO SVETSKO PRVENSTVO Gde je nestao Zvezdin

Foto: Youtube/Printscreen

 

Ostao je upamćen po tome što je sa svega 17 godina na treninge dolazio u BMW-u sa registarskim oznakama "Filip" kojim je upravljala njegova majka Ljiljana. Predviđali su mu da će postati novi "Piksi", ali je karijera nakon odlaska iz Srbije krenula stramputicom.

Titula na Novom Zelandu

Filip Janković

Foto: ATA Images

 

Bio je član reprezentacije koja je predvođena Veljkom Paunovićem osvojila Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu 2015. godine. Od 2013. kada je otišao iz Zvezde promenio je sedam klubova i nigde se nije snašao sve dok prošlog leta nije potpisao za Triglav gde je konačno ponovo zaigrao, ali nije uspeo da sačuva klub u prvoj ligi Slovenije te je sada u drugom rangu tamošnjeg fudbala.

Nije mogao ni i u drugoj ligi Slovenije

SA 17 GODINA DOLAZIO NA TRENING U BMW-u, OSVOJIO SVETSKO PRVENSTVO Gde je nestao Zvezdin

Foto: Youtube/Printscreen

 

Janković je još od januara ove godine bez kluba nakon što se rastao sa drugoligašem iz Slovenije, Ilirijom. 

Pre toga nosio je dres Triglava gde je odigrao 27 utakmica i postigao tri gola, a razišao se sa ekipom nakon eliminacije u niži rang takmičenja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ronin

27.07.2022 10:40

Nije sve u talentu ima nešto i u radu, upornosti i slušanja saveta starijih i iskusnijih. Mnogi takvi talenti su propali zato što su mislili da su najbolji i najpametniji, a zapravo su samo imali potencijal koji zbog svoje mlade i lude glave nisu ispunili.