FUDBAL VIŠE NEĆE BITI ISTI Putin ima pakleni plan, pravi svoju Ligu šampiona
Alo! Ilustracija /J.V.

Ligu će činiti klubovi sa Krima, Donjecke i Luganske narodne republike i oblasti Hersona i Zaporožja, kao i otcepljenih gruzijskih regiona Abhazije i Južne Osetije rekao je rekao je zamenik ruskog ministra sporta Odes Bajsultanov.

Bajsultanov je izjavio da će liga biti pod nadzorom Ruskog Ministarstva sporta, ali da će biti nezavisna od fudbalskog saveza površinski najveće zemlje na svetu, a prvo prvenstvo bi trebalo da se održi od marta do novembra 2023. prenosi nemački "Blik".

SEZONA IZ SNOVA SE NASTAVLJA Majstorija bivšeg napadač Zvezde - makazicama nastavio nestvarnu seriju golova (VIDEO)

Stavljanje fudbalskih klubova iz ovih oblasti u delokrug ruskog ministarstva sporta podsetilo bi na događaje iz juna 2014. godine, kada su tri kluba sa područja Krima ugašena i preregistrovana prema zakonima Ruske Federacije. U avgustu 2014. godine, novi klubovi su odigrali svoje prve utakmice u trećem rangu fudbalskog prvenstva Rusije.

Međutim, taj potez je naišao na reakciju Fudbalskog saveza Ukrajine, što je navelo evropsko fudbalsko upravno telo UEFA da ukloni krimske klubove iz ruskih liga - što može objasniti zašto će ruska liga "prijateljskih republika" ostati nezavisna od RFS.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading