MATIĆ SE PRISETIO NAJVEĆE TRAUME Otvorio dušu Italijanima, ništa nije prećutao
EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Nemanja Matić godinama važi za jednog od najboljih veznih igrača na svetu. Srpski fudbaler je dolaskom u Romu obnovio saradnju sa Žozeom Murinjom, trenerom koga najviše poštuje. Italijane je po dolasku zanimala pozadina priče između Matića i cveta maka, koji Srbin nije hteo da nosi.

-  Nosio sam "popi" (cvet maka op.a.) godinama, ali onda je britanska vlada odlučila da je taj simbol koristi za odavanje počasti svim vojnicima koji su poginuli u ratovima u kojima je zemlja učestvovala. Uključujući i bombardovanje Srbije tokom 1999. godine. Od tog trenutka sam prestao. Nisam mogao da na sebe stavim nešto što je uništilo moj dom, moje ljude, ubilo na hiljade nevinih. Kao da ja ubijem rodbinu i neko je natera da stavi moju sliku na noćni stočić - rekao je Matić.

Nastavio je u istom ritmu.

- Bio sam dete, imao sam 11 ili 12 godina. To su slike koje nikada neću zaboraviti. Sve su uništili. Kod kuće smo imali malu baštu i odatle sam gledao bombe kako padaju sa neba. Odrastao sam sa strahom. Na kraju je poginulo 5.000 civila. Naš narod nikada neće moći da zaboravi, ni da oprosti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading