KLUB IMA JOŠ 24 SATA DA PREŽIVI Šanse su veoma male, predsednik hrvatskog kluba i dalje gaji nadu (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

Poznati hrvatski klub Inter Zaprešić prolazi kroz najteže dane u svojoj istoriji dugoj 93 godine. Klub ima još 24 sata da preživi, za šta su veoma male šanse posle odluke FIFA da Inter mora da plati 230 hiljada evra svojim bivšim igračima Serdaru Serderovu i Borislavu Conevu.

Branko Laljak, predsednik kluba koji je pre 17 godina igrao u dvomeču Kupa UEFA protiv Crvene zvezde i dalje gaji nadu.

- Baš sedam u auto i idem na zadnji sastanak. Dajte nam još 24 sata, pa nas onda pokopajte. To je zadnja šansa - rekao je on.

Zvezda je prošla kroz taj dvomeč, ali je zbog kazne UEFA morala da igra bez publike naredni evropski meč, protiv Bazela u grupnoj fazi. Razlog je bilo to što je trener hrvatskog tima pogođen mobilnim telefonom na klupi. Nekoliko meseci pre toga, za Inter su igrali Luka Modrić i Vedran Čorluka, doneli su klubu Kup Hrvatske i borili se za titulu protiv Hajduka iz Splita.

U Interu su se ne tako davno ponadali da bi mogli da nađu spas u saradnji sa Dinamo Zagrebom i da bi mogli da postanu filijala "modrima", ali se to nije ostvarilo.

- Želim da budem potpuno jasan i da kažem da Dinamo nama nije ništa kriv za naše finansijske probleme, no nije nam išlo na ruku što su odustali nakon što smo postigli dogovor. Mi smo raspustili prvu ekipu i stručni štab, jer je bilo dogovoreno da će doći njihovi ljudi i da će u našim dresovima igrati Dinamovi igrači, ali su oni na kraju odustali - naveo je on.

- Ne znam zašto se to dogodilo, ali smo ostali u vakuumu i došli smo u ovu praktično bezizlaznu situaciju, u kojoj nam je manevarski prostor drastično smanjen, ali, kažem, nije još sve 100 posto propalo. Postoji mala šansa - zaključio je prvi čovek Intera, koji se prošle sezone takmičio u drugoj ligi Hrvatske.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading