Radnički se oglasio povodom transfera Mitrovića u Zvezdu
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Crvena zvezda je objavila ranije danas da je za dovođenje krilnog napadača platila pola miliona evra u skladu sa njegovom izlaznom klauzulom.

- Danas je aktivirana klauzula u ugovoru koja je omogućila Mitroviću da izađe iz ugovora koji ima sa Radničkim. Crvena zvezda je preuzela Mitrovića za, kako je definisano tom klauzulom, 500.001 evro. Tu klauzulu je pokušalo da iskoristi i više inostranih klubova - saopštio je niški klub.

Radnički je objavio da je klub pokušao da zadrži Mitrovića uoči kvalifikacija za Ligu konferencija.

- Radnički nije želeo da proda Mitrovića imajući u vidu predstojeće utakmice u Ligi konferencija, ali protiv te klauzule klub nije mogao da se pravno suprotstavi. U svakom slučaju, Radnički smatra da je bolje za talenat kakav je Mitrović da nastavi da igra i razvija se u srpskom fudbalu, nego li u inostranstvu. Klub želi da mu se zahvali na dosadašnjem trudu i radu koji je uložio u rezultate našeg kluba i želi mu sreću u daljoj karijeri - navodi se u saopštenju Radničkog.

Niški klub se zahvalio Crvenoj zvezdi, koja je u jednom danu uplatila novac.

- Radnički želi da se zahvali i Crvenoj zvezdi, koja je kao veliki klub, u jednom danu uplatila pola miliona evra i PDV, prilikom preuzimanja Mitrovića. Želimo im puno sreće u kvalifikacijama za Ligu sampiona - zaključuje se u saopštenju.

Mitrović (19) je bio član Radničkog od 2019. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading