PRIČA OD KOJE SE LEDI KRV U ŽILAMA Krenuo sa Partizanom na pripreme, pa završio u zatvoru
Printscreen

Srpski fudbaler Mladen Lazarević je 2007. godine dok je nosio dres Partizana doživeo filmsku dramu na pripremama u Dubaiju kakvu samo život može da izrežira.

Grubom greškom pogranične policije na aerodromu u Dubaiju prvo je zadržan, a potom sproveden u istražni zatvor i to samo zbog sopstvenog imena i prezimena.

Lazarević je prošao mlađe kategorije Zemuna, nakon čega je zaigrao za prvi tim ovog kluba koji se u to vreme takmičio u Prvoj ligi SCG. U junu 2006. godine je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Partizanom ni ne sluteći kroz kakvu će agoniju proći ni kriv ni dužan.

(UŽIVO) TRANSFERI 18. JUL Španci žele Rajkovića, Zvezda ispunila Dekiju želju, pao jedan veliki potpis

- Dragi putnici, molimo vas da još malo sačekate. Očekujemo da kroz 10–15 minuta poletimo za Beograd - obratio se putnicima, prvi put mirnim tonom, pilot JAT ervejza.

Međutim, prošlo je 30 minuta, pa i pun sat, a putnici su i dalje bili u velikom iščekivanju. Šta se dogodilo? Fudbaler Partizana Mladen Lazarević morao je da ostane u Dubaiju, pa je ekspedicija „crno-belih” bez njega poletela za Beograd.

Policija je fudbalera Partizana pomešala s velikim kradljivcem dijamanata, koji je u Dubaiju opljačkao zlataru. Igrom slučaja, pljačkaš ima isto ime i prezime kao i Partizanov igrač.

STOLICA ANALIZIRAO ŽREB U ovoj fazi nema lakih protivnika

- Slećemo u Dubai, a posle redovne kontrole, moj pasoš su zadržali. Saigrači su počeli da mi dobacuju u stilu: 'Da li je moguće da čekamo samo tebe?' Prevoz sa aerodroma je bio organizovan, pa su svi otišli, a ja sam ostao sa sportskim direktorom Gordanom Petrićem. Posle pet sati na aerodromu, bez ikakvog objašnjenja, pasoš mi vraćen - ispričao je svojevremeno Lazarević za Prvu televiziju.

On se odmah pridružio ekipi i prošao cele pripreme, ali pravi pakao je usledio kada su crno-beli na povratku za Beograd stigli na aerodrom.

- Dolazimo na jedan od najvećih aerodroma na svetu... Saigrači prolaze kontrolu, ja predajem pasoš, policajac ga uzima, pregleda i tada počinje haos. Pale se sirene, dva policajca dolaze, upere puške u mene - nastavlja Lazarević.

ŽREB ZA LIGU EVROPE Partizan u trećem kolu protiv boljeg iz meča Mitjiland - AEK Larnaka

Nije znao zbog čega je zadržan što je ionako neprijatnu situaciju činilo užasnom.

- U jednom trenutku policajci me odvode u maricu, gde sam bio sa nekom Kineskinjom. Napustili smo grad i ulazimo u pustinju. Dolazimo u zatvor koji je žute boje kao pesak. Kada sam ušao u muški deo zatvora, stvarno sam se uplašio, iako sam verovao da će se sve brzo rešiti, jer stvarno ništa nisam uradio. Robijaši su izgledali kao na filmu, nisam verovao da ću od standardnog prvotimca Partizana doći u takav zatvor u Dubaiju. Na sve to, otežavajuća oklonst je bila što nisam imao kredita na telefonu i nikoga nisam mogao da kontaktiram. Policajac me je ispitivao 15 minuta i rekao mi je da će me isporučiti u Abu Dabi. U tom trenutku nastaje haos, tuča u zatvoru. Policajci su se sjatili, ja sam se sklonio sa strane.

LEVA IMA VISOKE AMBICIJE Tu sam da pomognem i da vratimo Barsu u vrh

Portparol crno-belih Marko Vjetrović ga je pozvao, rekao da je Partizan potegao veze preko policijskog kluba Al Nasr, da će ga vratiti na aerodrom i da će dobiti dva policajca kao pratnju, što se i dogodilo. Sa aerodroma policija ga je odvela u hotel. 

- Vode me do hotela gde sam već bio, vraćaju me u sobu na 37. spratu. Sedim sam u sobi, prošlo je celo ludilo, dolazim do prozora, gledam grad, odlučujem da prespavam. Gledam u one dve torbe u kojima ima sega, sem nečeg da se pojede.

Sutradan ujutru šok! Postalo mu je jasno šta se dešava! Na televiziji je video da je najveću pljačku u istoriji Dubaija izvela grupa "Pink panter", čiji se član zove i preziva: Mladen Lazarević!

Četvrtog dana Mladen Lazarević i Marko Vjetrović su krenuli iz hotela u policijsku stanicu po pasoš fudbalera. Međutim, ni to nije bio kraj mukama.

- Krenuli smo taksijem, ali se vozač iza nas zakucao u naš taksi. Zovu policiju, taksista kaže da ne smemo da napustimo vozilo, a Marko kaže da će me ponovo uhapsiti, jer nemam pasoš kod sebe. Na kraju smo uspeli da se dogovorimo sa taksistom da nas puste i da kažu da nismo ni bili u vozilu. Uzeli smo drugi taksi i otišli u policijsku stanicu.

NOVI OBRT NA POMOLU Ronaldo se dogovorio sa nekadašnjim ljutim rivalom?

Vratili su se u hotel da pokupe stvari pre polaska kući.

Kada sam došao u hotel, gledam torbe, sve spakovano, a onda mi zvoni telefon. Razmišljam da li da se javim, bilo mi je bitno samo da odem. Ipak sam se javio, predstavila se žena kao Nataša Negovanović. Rekla je da je iz ambasade Srbije u Dubaiju i kaže mi da ne napuštam hotel i da ću u narednih pola sata biti uhapšen. To mi je bio najteži trenutak. Sve mi je prošlo kroz glavu, prizor iz zatvora... Tada čujem smeh u pozadini i shvatam da je u pozadini šala, to je bio moj kum, koji je postavio neku devojku da priča - završio je Mladen Lazarević priču sa srećnim krajem.

Mladen sada ima 38 godina i trenutno radi kao uspešni fudbalski agent u Srbiji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading