SVE JE BILO DOGOVORENO Afrički fudbal pati od nameštanja utakmica, golman NIJE MRDNUO dok je protivnik šutirao (VIDEO)
EPA/ Marcel Antonisse

Afrički fudbal već godinama "pati" od nameštanja utakmica, a umesto to da se iskoreni čini se da postaje sve vidljivije ekspanzijom društvenih mreža koje razotkrivaju brojne afere.

Tako je na Tviteru postao viralan snimak sa meča Remo starsa i Ijebu junajteda u kome pobednik nije dobijen u regularnih 90 minuta. Fudbaleri su pristupili izvođenju penala kako bi tako bio odlučen pobednik pobednik Kupa savezne države Ogun, a tu "miriše" kao da je sve bilo dogovoreno.

Tokom jednog od penala golman Remo starsa je stajao na liniji i nije se "mrdnuo" kada je protivnik šutirao, dozvolivši mu tako da rutinski postigne pogodak.

Međutim, još smešnije je izgledala situacija kada su "zvezdice" šutirale. Jedan fudbaler, čije ime još nije otkriveno, uspeo je sa penala da ispuca loptu kao da je "kiker" u američkom fudbalu. Lopta nije bila ni blizu gola, nego je završila skoro u autu, što je bilo više nego providno.

Navijači na društvenim mrežaam komentarišu da u životu nisu videli da se ovako namešta utakmica, dok postoje i tvrdnje da su fudbaleri to uradili nezadovoljni suđenjem, što nema baš mnogo logike. Junajted je slavio 3:0.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading