TUGA Preminuo poznati fudbalski sudija
Tanjug/Ap

Bio je jedan od najpoznatijih fudbalskih sudija u vreme bivše Jugoslavije.

Suđenjem je počeo da se bavi 1970. godine i na terenima širom zemlje vodio je mečeve pune dve decenije. 

Početkom devedesetih godina prošlog veka se povuka i posvetio radu u našoj sudijskoj organizaciji. Bio je instruktor kao i funkcioner u FS Jugoslavije. 

-Komadinić je rođen 1949. u selu Lisa kod Ivanjice. Od 1979. godine postao sudija na terenima tada elitne Prve savezne lige. Tu se brzo pokazao kao neko u koga svi imaju veliko poverenje i mnogi su bili zadovoljni kada bi im Komadinić sudio. Od 1984. godine sudio je i međunarodne utakmice. Šest godina kasnije, tačno kada je zaokružio dve decenije svog uspešnog sudijskog staža, oprostio se od aktivnog suđenja utakmica.

TOTALNA TRANSFORMACIJA Bivši špic Srbije viđen u Parizu, neprepoznatljivog je izgleda (FOTO)

Nastavio je da daje doprinos fudbalskom sportu, posebno važnom segmentu koji se odnosi na sudijsku struku. Da je bio i ostao čovek od poverenja pokazao je i kada je 1993. godine postao komesar za suđenje tadašnjeg Fudbalskog saveza Jugoslavije, a bio je i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Jugoslavije.

Beogradska sudijska organizacija bila je i ostala ponosna na svog dugogodišnjeg člana Dragišu Komadinića koji je na ovim prostorima stekao ugled sinonima za fudbalskog sudiju i sudijsku organizaciju. Poštovanje mu je bilo iskazano u monografiji autora Nebojša Vukovića posvećenoj stogodišnjici Organizacije fudbalskih sudija Beograda ‘Ambasadori pravde’ u kojoj je Dragiša Komadinić dobio izdvojeni prostor.

Fudbalski savez Beograda i Organizacija fudbalskih sudija Beograda ovom prilikom porodici Dragiše Komadinića izražavaju duboko saučešće - ističe se na sajtu Fudbalski Savez Beograda. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

Komentari (0)

Loading