MAMIĆEVA IZJAVA PODIGLA REGION NA NOGE Ljubav koju uživam u Srbiji, nisam doživeo u sopstvenoj porodici
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Bivši prvi čovek Dinama Zdravko Mamić govorio i o srpsko-hrvatskim odnosima, kao i da ima mnogo prijatelja iz Srbije. 

- U kontaktu sam sa prijateljima i poznanicima iz Srbije i na to sam silno ponosan. Ja takvu ljubav, koju uživam u Srbiji, maltene nisam doživeo u sopstvenoj porodici -  kazao je za Sportal Zdravko Mamić, a poslao je i poruku političarima u regionu. 

- Upravo je to poruka našim političkim elitama, da se okrenu stvarnosti, da ne lažu svoje narode i da nas više puste da radimo u miru. Jer mi ekonomski odlično sarađujemo, hrvatska mladež se provodi u Beogradu, a srpska po hrvatskom primorju. Eto divnog primera. Kada glasamo na fudbalskim forumima, onda se mi dogovaramo, glasamo za kanidata iz Hrvatske ili Srbije. Iz Dinama ili Zvezde. Bili smo svetska sportska sila. Danas, kada bismo se spojili u sportu bivše republike, nema sportske sile koja bi nam bila ravna. 

- Nisam "kokošar", kao što je većina ljudi koja vodi državu i klubove. Koji se pomame posle prve ponude. Ja sam bio nepotkupljiv. Ja sam njih stavio u mašinu, kako bi od njih uzeo novac. Pa su, na primer, nudili za nekog igrača pet miliona, plus tri meni sa strane. Ja sam rekao "ne, već sav novac, i to 15 miliona, na račun Dinama". I tako je uvek bilo. A evo kakvu su mi zahvalnicu dali. Da sam taj isti Dinamo, koji sam digao na noge, vinuo u visine i pozicionirao na mapi Europe, "tobože" pokrao. Nestvarno... Kao da se desna strana mozga posvađa s levom. Neopisivo. Nema logike. Ponoviću, nema velike mudrolije, ja sam cenio svoj klub, igrače i sebe. I nisam dozvoljavao odlazak u klub koji prvi pošalje ponudu. Vodio sam računa i u kakve će sredine ići. 

MAMIĆEVA IZJAVA PODIGLA REGION NA NOGE Ljubav koju uživam u Srbiji, nisam doživeo u sopstvenoj porodici

Printscreen You tube

 

DOČEK KAKAV ŠAMPION ZASLUŽUJE Smederevo bakljadom iznenadilo Mitrovića, njegova reakcija sve govori (VIDEO)

Zdravko Mamić je otvoreno pričao i o odnosnu sa asom Real Madrida Lukom Modrićem. 

 - Kada sam obavestio Luku Modrića da ne može u Njukasl, i u neke druge klubove, da je imao nož, “zaklao” bi me. I on to piše u svojoj knjizi. Da mi je to zamerio, da nije hteo pogledati ni mene ni mog brata. A ja sam hteo, da pored finansijskog, i njegov sportski put bude pravi. Konačno, moj sin ga je prodao u Totenhem, jedan od najvećih klubova na svetu. Odatle ga je prodao u Real. I onda kada ga je prodao u Real i izgradio karijeru, a uzeli smo ga sa 14 godina kao ratnog izbeglicu, on je "udario pedalu" mom sinu, koji ga više ne zastupa. Silno sam ponosan na Modrićevu karijeru. On je neponovljiva osoba, kada je u pitanju predanost sportu i sve ove velike rezultate je zaslužio - izjavio je Mamić. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading