TUGA Preminuo bivši golman Partizana i reprezentacije Jugoslavije
Tanjug/Ap

Tužne vesti dolaze iz Niša, gde je FK Radnički objavio da je preminuo Miodrag Knežević Knez! Nekadašnji legenarni golman Radničkog umro je dva meseca pre svog 72. rođendana. 

Rođen je u Gornjim Stupanjima kod Aleksandrovca i karijeru je počeo u Napretku iz Aleksinca, odakle je brzo prešao u Radnički iz Niša, Dobre igre u Radničkom odvele su ga u Partizan, ali i u reprezentaciju Jugoslavije.  

Preminuo je Miodrag Knežević Knez, legendarni golman, a kasnije i uspešni funkcioner našeg kluba. Jedan je od najboljih golmana u istoriji Radničkog, za koji je upisao 595 nastupa. Za Radnički je branio od 1960. do 1974. godine, a u sezoni 1971/1972 odigrao je i 14 utakmica za Partizan, pa se vratio u Niš. Dva puta je branio za reprezentaciju Jugoslavije. Fudbalski klub Radnički porodici upućuje iskreno saučešće - navodi se u saopštenju Radničkog. 

TUGA Preminuo bivši golman Partizana i reprezentacije Jugoslavije

Printscreen

 

(UŽIVO) TRANSFERI 25. JUN Ruski gigant želi Erakovića, Liverpul "pušta" Salaha, Jović završio epizodu u Realu

U Radnički je stigao 1960. godine i do kraja karijere odigrao je 595 mečeva za ovaj klub! Igrao je za Nišlije do 1974. sa pauzom u sezoni 1971/72 kada je obukao dres Partizana. 

Odigrao je jednu utakmicu za mladu reprezentaciju Jugoslavije kao član Radničkog 1965. godine, kao i dve za "B" tim Jugoslavije 1964. i 1966. godine. Dočekao je i debi u serniorskom timu pošto je 6. maja 1966. godine branio protiv Bugarske u Sofiji, a godinu dana kasnije bio je na golu u meču sa Albanijom u Tirani. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Biljana

25.06.2022 13:42

Bio je divan porodični čovek, prefinjenih manira, kulturan, odan prijatelj, lep i odmeren. Bio je zaista i ostaće legenda u fudbalskoj istoriji Jugoslavije i našeg grada. Neka mu je laka zemlja.