LUDILO MOZGA Na terenu nije blistao, ali ono što je Leo doneo PSŽ-u je neverovatno: Efekat Mesi je bolesno dobar
EPA/ IAN LANGSDON

Čelnici PSŽ istakli su da je pariski klub prihodovao 700 miliona evra od dolaska argentinskog fudbalera Lionela Mesija u redove francuskog šampiona.

- Rast koji nam je donela činjenica da je on u klubu ogleda se i u tome što smo za sponzorske ugovore, koji su nam do sada donosili između tri i pet miliona evra godišnje, od prošlog leta dogovorili za pet do osam miliona evra u istom periodu. Jasno je dakle da nije potreban nikakav komentar koliko nam znači Mesijev dolazak - rekao je finansijski direktor PSŽ-a Mark Armstrong.

On je dodao da je PSŽ zaradio i na tržištu kriptovaluta. Čelnici „svetaca“ su naveli da je PSŽ tokom prošle sezone prvi put u istoriji prodao više od miliona dresova.

ARGENTINAC JE IMAO OZBILJNIH PROBLEMA Mesijeva ispovest šokirala planetu: Bolest je ostavila traga na meni

PSŽ je od dolaska Mesija u klub dobio 15 miliona pratilaca na svim društvenim mrežama, a trenutno ih francuski klub ima oko 150 miliona.

- Više uopšte nema ulaznica za utakmice koje igramo na svom stadionu. Postali smo rekorderi u Evropi po prihodima na stadionu na sam dan meča. Na listama čekanja za obične i VIP ulaznice je osam puta više ljudi nego što je kapacitet Parka prinčeva - rekao je Armstrong.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari (0)

Loading