NOĆ KADA JE CELA SRBIJA TUGOVALA Da je čuveni reprezentativac drugačije udario loptu, igrali bi polufinale Svetskog prvenstva (VIDEO)
Printsccreen

Reprezentacija Srbije će krajem godine učestvovati na Svetskom prvenstvu u Kataru, gde će pokušati da prvi put od 1998. godine prođe grupnu fazu i plasira se makar u osminu finala.

A možda i najbolju šansu u poslednjih 20 godina da tako nešto učine, "orlovi" su imali 2010. u Južnoj Africi. Ipak, na današnji dan pre 12 godina, Srbija je izgubila od već eliminisane Australije. Jedan promašaj sa tog meča Miloš Krasić nikad neće zaboraviti. 

Bila je to utakmica trećeg kola grupne faze u Nelspruitu. Poraz Srbije od Gane bio je ispravljen neverovatnom pobedom protiv Nemačke. Znajući da će ekipa Joakima Leva savladati Ganu, što su i uradili, pred timom Radomira Antića bilo je samo da ne izgube od Australije. 

Ali baš to se dogodilo. Australijanci su u šokantnom meču za sve navijače Srbije uspeli da slave 2:1, golovima Tima Kejhila i Breta Holmana. U samo četiri minuta su šokirali Vladimira Stojkovića, pa ni gol Marka Pantelića nije bio dovoljan.

KRAJ SARADNJE Dvojac napustio Crvenu zvezdu

No, sve bi bilo drugačije da je Srbija bila smirenija u ključnim trenucima u prvom poluvremenu. Posle fenomenalne igre i rapsodije koju su pokazivali u prvih 45 minuta, rezultat je nekako ostao 0:0. Jedan od glavnih krivaca za to bio je i Miloš Krasić koji je propustio neverovatnu šansu nakon što je već predriblao protivničkog golmana. 

Godinama kasnije, u razgovoru za MONDO, Krasić se prisetio tog detalja.

-Posle Nemačke je bio trenutak kada sam osetio da je cela zemlja uz svoj fudbalski tim. Antić je izvukao iz svakog igrača one najbolje osobine, napravio sjajnu atmosferu i imali smo sve preduslove da napravimo bum u Južnoj Africi - počeo je Krasić sećanjem na Nemačku, ali je onda Australija to prekinula.

-Dugo je vladao muk u svlačionici posle poraza od Australije, mislim da do polaska na aerodrom niko ni reč nije izustio. Svi smo polazili od sebe i vrteli u glavi gde smo pogrešili. Nije mi ni dan danas jasno šta se dogodilo u Nelspruitu. Prvo poluvreme fantazija. Pas, igra, akcije, šanse... Onda nam ne sudi penal u poslednjem minutu, od juna ove godine svaka ta ruka biće sankcionisana kaznenim udarcem. Skoro godinu dana posle Mundijala sanjao sam tu šansu koju sam imao kod 0:0. Da sam je bilo kako drugačije zahvatio, ušla bi kao od šale. Užas. Pakovanje kofera, napuštanje hotela, povratak u Srbiju... A svima jasno da je polufinale na dohvat ruke. Noćna mora", rekao je Miloš Krasić za MONDO. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading