STOLICA U PROBLEMU Trener crno - belih bez štopera na pripremama
FK Partizan

Crno - beli se uveliko nalaze na pripremama. Ipak, Ilija Stolica se susreo sa prvim ozbiljnijim problemima od kada je seo na klupu Partizana. Siniša Saničanin, Igor Vujačić i Mihajlo Ilić su odsutni, Nemanja Miletić i Bojan Ostojić nisu više deo tima, Svetozar Marković čeka na raskid ugovora sa Olimpijakosom, te su crno - beli maltene bez štopera.

- Moj posao je da nađem prava rešenja i kada problem evidentno postoji. Oba štopera su bitna zbog stabilnosti i uigravanja tima, a mi trenutno nemamo nijednog igrača na poziciji centralnog defanzivca i to nas stavlja u poziciju improvizacije. Moraćemo da tražimo alternative i pokušamo možda da nađemo drugačija taktička rešenja, ne zbog naših želja da nešto odmah menjamo, već zbog okolnosti. Zato ćemo možda imati neke nepredvidive situacije u tim prvim mečevima. Voleo bih, kao i svaki trener, da imam sve igrače na okupu, jer do prvog kola imamo još samo tri sedmice, to je veoma kratko vreme.

Partizan je još uvek aktivan na tržištu. Uskoro se očekuje dolazak Aleksandra Filipovića, a Stolica se nada da će pojačanja doći što pre.

-  Voleo bih da pojačanja dođu što pre, smatram da nije dovoljno da dođu i pre početka takmičarskih utakmica, jer je svakom igraču, bez obzira na kvalitet, potrebna adaptacija. Mi to ne možemo da “skratimo” na nivo kvaliteta, a da pomeramo druge stvari vezane za takmičarske mečeve – ne možemo. Moraćemo da radimo u hodu, sa momcima koji su tu sa nama već duže vreme. Angažovaćemo igrače na pozicijama koje su upražnjene posle odlaska starosedelaca i gledaćemo da budu kvalitetni i da pojačaju konkurenciju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading