NA POMOLU VELIKI SKANDAL Policija ispituje najomraženijeg fudbalera u Srbiji, preti mu suspenzija, možda i kraj karijere
Tanjug/Ap

Švajcarski reprezentativac i fudbaler Arsenala Granit Džaka pod istragom je Nacionalne kriminalističke agencije, jer postoji osnovana sumnja da je namerno dobio žuti karton u meču sa Lidsom prošle sezone. 

Fudbalska asocijacija Engleske vrši istragu već pola godine i postoje dokazi da je Džaka ovaj karton dobio u cilju da se sprovede kladioničarska prevara.

Utakmica je igrana na "Eland Roudu" 18. decembra, Arsenal je lako slavio sa 4:1, a Džaka je dobio žuti karton bez potrebe pred kraj susreta. Ono što je alarmiralo fudbalski savez i policiju su ogromne uplate u toku meča da će Švajcarac albanskog porekla dobiti žuti karton u poslednjih 10 minuta meča.

Na kraju je u 86. minutu sudija Andre Mariner dao žuti karton Džaki zato što je odugovlačio sa izvođenjem slobodnog udarca! U tom trenutku je već bilo 4:1 i bilo je jasno da "tobdžije" lagano idu ka još jednoj pobedi. Švajcarski fudbaler je stajao oko 20 sekundi pored lopte i nije ni pokušavao da izvede slobodan udarac, sve dok nije dobio javnu opomenu.

Navodno je prema rezultatima istrage neko od kladioničara dobio čak 250.000 funti na račun ovog žutog kartona, a upravo je kladionica prva dostavila izveštaj i upozorila sve nadležne na moguću prevaru. Ovakvi slučajevi se u Engleskoj teško dokazuju i potrebno je mnogo materijala, ali kada se dokažu slede jako stroge kazne. 

Džaka je inače jedan od najomraženijih fudbalera u Srbiji zbog čestih provokacija na račun naše države.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading