NEVEROVATNE SCENE Ekipa postigla 41 autogol, direktori se odmah oglasio
Tanjug/Ap

Četiri južnoafrička četvrtoligaša isključena su iz takmičenja zbog nameštanja utakmica. Ipak, ono što je šokiralo sve jeste nivo nameštanja koji je viđen.

Matijasi, Šivulani Dejndžerus Tajgers (Opasni tigrovi), Kotoko Hepi Bojs (Opasni momci) i Ensami Majti Birds (Možne ptice) su imena ovih timova. Prva dva tima su se borila za lidersku poziciju na tabeli – Tigrovi su slavili protiv Kotoka rezultatom 33:1, dok je Matijasi savladao Esami sa 59:1. Povodom cele situacije oglasio se i predsednik regiona Mopani Vinsent Ramfago.

 

 

- Naša istraga je pokazala da su Matijasi i Ensami želeli da spreče Šivulani da osvoji prvo mesto uprkos prednosti od tri boda i za 16 pogodaka boljoj gol-razlici od Matijasija. Dogovorili su se da nameste utakmice. Kada su čuli da Matijasi vodi rezultatom 22:0 na poluvremenu, Tigrovi su izdejstvovali da neki igrači Kotoka napuste teren zbog navodnog umora, pa je protivnik meč nastavio sa sedam igrača. Sudija je na utakmici Matijasija delio crvene kartone, pa je manji broj igrača i tamo završio meč. Kada su timovi prethodno igrali međusobno, rezultat je bio tradicionalniji. Sudija je nepraviilno upisivao strelce – beležio je samo ukupan broj golova igrača, umesto pojedinačno. Na utakmici je viđen 41 autogol – kako to zabeležiti?

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading