STANKOVIĆ O MATIĆU I MURINJU Mi Srbi se ničega ne plašimo, Žoze obožava takve ljude
EPA-EFE/ROBERT PERRY

Stanković je sa Murinjom radio više godina u Interu tokom igračke karijere, a iskusni portugalski trener je tu saradnju "preneo" na Nemanju Matića.

I baš će sa Matićem treći put sarađivati od naredne sezone u italijanskoj Romi. 

-Murinjo želi Matića jer on ima dva fundamentalna kvaliteta: pouzdanost i lojalnost. To znači da može da mu se veruje i na terenu i u svlačionici, da je ozbiljna ličnost, sa pravim vrednostima. Žoze vrlo dobor zna da je Nemanja ratnik. A takve on voli - izjavio je Stanković za "Gazetu delo Sport".

Stanković je imao samo reči hvale na račun iskusnog veziste.

-Prvi pas da pokrene manevar, brz je kada treba krenuti po drugu loptu, ima dobru glavu. Zahvaljujući fizici, odlično štiti odbranu. Priznajem, baš me zanima kako će da se snađe u italijanskom fudbalu, iako ne sumnjam da će dobro proći.

STANKOVIĆ O MATIĆU I MURINJU Mi Srbi se ničega ne plašimo, Žoze obožava takve ljude

ABA liga/Dragana Stjepanović

 

Trener crveno-belih veruje da se Srbi dobro uklapaju i u Seriju A i sa gospodinom "Posebnim". 

-Lojalnost, ponos štaviše. Ničega se ne plašimo. Mi Srbi u šali sebe nazivamo 'ciganima', jer bismo sve učinili za pobedu. Žoze obožava takve fudbalere. On želi ljude sa mu***a. Oni mogu da te odvedu na viši nivo. Matić je takav. Nije bitno da li si igrao dobro ili loše, to se zaboravlja, rezultat ostaje. Naravno, kada igraš dobro to ti pomaže da pobediš, ali… Sad kad sam trener svesniji sam određenih dinamika - ističe Stanković.

Ljubitelji italijanskog fudbala će naredne sezone imati priliku da gledaju gradski derbi između Lacijovog Sergeja Milinković-Savića i Matića.

-Prijatelji su, ali ako Sergej ostane u Laciju, biće to meč koji ne bi smeo da se propusti - podvukao je Stanković. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
George Castriotta

08.06.2022 09:14

Samo budale se ničega ne plaše...