POČINJE LIGA NACIJE Stojković: Cilj je prvo mesto u grupi
Alo!/Marko Metlaš

Selektor Srbije je istakao da mu godi što "orlove" smatraju favoritom grupe, ali da taj epitet mora da se opravda na terenu.

- Meni je važno šta mi mislimo, ako neko misli da smo favoriti, hvala im na tome, to znači da nas cene. Svi moramo da pokažemo na utakmicama kvalitet i da budemo bolji. Nadam se da ćemo ostvariti cilj i da ćemo biti prvi u grupi. Sve četiri ekipe imaju pođednake šanse da završe na prvom mestu. Međutim, ne bi trebalo da mi da hvalimo sebe, nego da ćutimo, da radimo i da budemo skromni. Skromnost je jako važna i igrači to znaju - izjavio je Stojković.

Piksija pitali za transparent "delija" - evo kako je reagovao


Uoči duela koji će biti odigran na stadionu "Rajko Mitić" strateg "orlova" pohvalio je najboljeg norveškog fudbalera Erlinga Holanda.

- Norveška ima nekoliko fudbalera svetske klase. Ukoliko im damo prostora, oni će znati da to iskoriste. Tim Norveške je sazreo, neki igrači su postali nosioci u svojim timovima. Kad je reč o Srbiji, mi smo napredovali mnogo kao ekipa. Kvalifikovali smo se za Svetsko prvenstvo uz lep stil fudbala i nastavićemo da gajimo taj stil. U našem timu nema mesta za individualnu igru i taj timski duh me čini veoma srećnim. Holand je neverovatan potencijal. Fantastičan napadač - rekao je selektor Srbije.

IZGLEDA DA JE TREBALO DA OSTANE U FJORENTINI Piksi otkrio zašto nema Vlahovića

Selektor Stojković pohvalio je timski duh ekipe uuoči početka takmičenja koje dolazi posle klupske sezone.

- Strategiju smo bazirali na timskom duhu, igrači pokazuju solidarnost kako na terenu, tako i van terena. Čini me srećnim da to vidim, pogotovo posle naporne sezone. Biće teška utakmica, u to nemam nikakvu dilemu. Verujemo u ono što radimo i kvalitet koji imamo, ali to moramo da pokažemo - sumirao je Stojković.

Kapiten nacionalnog tima Dušan Tadić napravio je paralelu između prethodnog meča ša Norvežanima u baražu za EP 2020. (2:1 za Srbiju posle produžetaka) i aktuelnog trenutka.

- Bili smo bolji od Norveške u prethodnoj utakmici. Njihovi igrači su porasli od tog meča, ali i naši igrači su porasli. Ovo je neka druga Srbija, očekujemo još lepšu igru nego tada u Oslu. Sve ekipe u grupi imaju kvalitet, mi verujemo u sebe i da čemo završiti na prvom mestu - istakao je Tadić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading