LIVERPUL IGRAO FUDBAL, ALI JE REAL OSVOJIO LIGU ŠAMPIONA Madriđani iz jedne šanse do 14. "ušatog" pehara u istoriji, Vinisijus heroj (VIDEO)
Tanjug/Ap

 

"Finala se ne igraju, finala se pobeđuju", rečenica koju smo prethodnih dana mnogo puta čuli, a koja je izašla iz usta Žozea Murinja. U tih nekoliko reči stalo je 90 minuta finala Lige šampiona u Parizu.

Liverpul je igrao fudbal, Real je pobedio i osvojio 14. "ušati" trofej u istoriji kluba i još jednom potvrdio zašto je najbolji klub na planeti. Možda im nekada ne ide, možda ih otpisuju, ali pobednički geni se nikada ne gube.

Jedna jedina šansa za utakmicu kakvo je finale? Deluje da nije dovoljno, međutim, kada na golu imate Tiboa Kurtou, onda je to i više nego što vam treba. Belgijanac je apsolutni junak Reala sa čak devet nestvarnih odbrana, što je novi rekord finala Lige šampiona.

LIVERPUL IGRAO FUDBAL, ALI JE REAL OSVOJIO LIGU ŠAMPIONA Madriđani iz jedne šanse do 14.

Tanjug/Ap

 

Mohamed Salah će dugo sanjati čuvara mreže Madriđana koji mu je skidao zicere i u prvom i u drugom poluvremenu, a najbolju šansu svakako da je Egipćanin imo u 82. minutu. 

Kaznio je Vinisijus Žunior promašaje "Redsa" u prvom poluvremenu i u 59. minutu na asistenciju Valverdera postavio, ispostaviće se, konačan rezultat finala.

LIVERPUL IGRAO FUDBAL, ALI JE REAL OSVOJIO LIGU ŠAMPIONA Madriđani iz jedne šanse do 14.

Tanjug/Ap

 

U prvom poluvremenu Sadio Mane je pogodio stativu, ali je i tome kumovala odbrana Kurtoe koji je pomerio loptu za toliko da ona završi na okviru gola umesto u mreži.

Dodajmo i to da je veliki skandal obeležio početak meča koji je kasnio 36 minuta jer su zbog loše organizacije navijači čekali da uđu na teren. Na kraju nisu svi ni uspeli da nađu svoje mesto na tribinama, iako su imali validne karte.

LIVERPUL IGRAO FUDBAL, ALI JE REAL OSVOJIO LIGU ŠAMPIONA Madriđani iz jedne šanse do 14.

Tanjug/Ap

 

Ali, da ne kvarimo slavlje Madriđana, ovo je njihova noć...

LIVERPUL - REAL MADRID 0:1 (0:0)

Vinisijus Žunior u 59. minutu za Real

Stadion: Stadion Francuska (Pariz), Sudija: Klemon Turpan (Francuska)

LIVERPUL: Alison – Aleksander Arnold, Konate, Van Djak, Robertson – Fabinjo, Henderson (od 77. Keita), Alkantara (od 77. Firmino) – Dijaz (od 65. Žota), Mane, Salah.

REAL MADRID: Kurtoa – Karvahal, Militao, Alaba, Mendi – Kazemiro, Kros, Modrić, Valverde (od 85. Kamavinga) – Vinisijus, Benzema.

KRAJ! REAL JE ŠAMPION EVROPE PO 14. PUT!

90. minut - Još pet minuta nadoknade!

90. minut - Umesto Luke Modrića na terenu je Sebaljos.

85. minut - Prva promena kod Reala. Umesto asistenta za jedini gol do sada Valverdea ulazi mladi Eduardo Kamavinga.

82. minut - KURTOA! Šta je sada odbranio golman Reala! Salah se oslobodio Alabe, odlično šutirao u dalji ugao, ali nestvarne odbrane čuvara mreže "kraljevskog" kluba.

80. minut - Šansa za Žotu, ali ponovo Kurtoa! Nestvarno kako brani golman Reala!

77. minut - Dve promene u redovima Liverpula. Nabi Keita u igri umesto Džordana Hendersona, a Roberto Firmino menja Tijaga Alkantaru.

70. minut - Ponovo Salah i još jednom nestvarni Kurtoa! Sada iz dosta teže situacije je pretio Egipćanin, ali je golman Reala nesavladiv!

65. minut - Prva promena na meču. Diogo Žota je u igri, a van terena ide Luis Dijaz.

64. minut - Kakva odbrana Kurtoe! Ponovo je pretio Salah, ali sjajni Belgijanac večeras igra možda i najbolji meč ove sezone.

62. minut - Prvi žuti karton na meču za Fabinja.

59. minut - GOOOOL! Vinicijus Žunior! Valverde je ubacio, a Brazilac bio na pravom mestu i doveo Real u vođstvo!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME!

45. minut - Još tri minuta nadoknade.

44. minut - GOOOOL! IPAK, NE! Benzema je pravo ni iz čega postigao pogodak, ali je nakon VAR snimka utvrđeno da je bio u ofsajdu!

34. minut - Ponovo preti Salah, sada dosta slabije, pa nije imao problema Kurtoa da odbrani udarac Egipćanina.

20. minut - Stativa! Sadio Mane je bio jako, jako blizu! Dirao je loptu Kurtoa!

 

 

18. minut - Još jedan dobar napad Liverpula i šut Salaha nakon dodavanja Sadija Manea. Opet Kurtoa odličan.

16. minut - Dve prilike u kratkom intervalu za Liverpul, prvo je Kurtoa odbranio udarac Salaha sa nekih šest, sedam metara, a onda i ukrotio šut Tijaga Alkantare sa 20 metara.

11. minut - Za sada bez šansi na obe strane. Liverpul vrši ozbiljan pritisak na polovini Reala, ali još uvek bez pravih prilika na obe strane.

21.36 - Utakmica je počela!

 

 

21.32 - Igrači oba tima izlaze na teren!

21.19 - Sada nove informacije kažu da će utakmica početi u 21:36.

21.12 - Ovo je samo jedan od problema. Veliki broj navijača i dalje preskače ogradu i ulazi bez karte. Nekako zvuči neverovatno da su Francuzi ovo dozvolili.

 

 

21.08 - Poslednja informacija glasi da je utakmica pomerena za 21.30! Veliki problemi u Parizu. Kao razlog navodi se "bezbednost"

20.55 - Početak finala kasniće najmanje 15 minuta zbog velikih gužva ispred stadiona, odnosno (ne)mogućnosti da mnogi navijači uđu na tribine.

 

 

20.30 - Liverpul i Real se po treći put sastaju u finalu Kupa šampiona/Lige šampiona. 1981. i 2018. Madriđani su su oba puta slavili, pa je jasno da će Englezi sada tražiti neki vid osvete.

20.05 - Ovakve fotografije prilično su česte ove subote u Parizu. Navijači Reala na sve načine pokušavaju da isprozivaju Kilijana Mbapea koji je odbio da pređe u Madrid i odabrao ostanak u Pari Sen Žermenu.

Navijači "kraljevskog" kluba dresom sa brojem 0 aludiraju na to koliko će Mbape osvojiti trofeja Lige šampiona u PSŽ-u tokom karijere.

 

 

20.00 - Evo i fudbalera Liverpula:

 

 

19.58 - Madriđani su stigli:

 

 

19.55 - Evo i sastava Liverpula, ono što treba da raduje navijače Liverpula svakako da je činjenica da su i Tijago Alkantara i Fabinjo među 11 što znači da su spremni za finale. Obojica su imali problema sa povredom.

 

 

19.50 - Liverpul i Real Madrid do sada su se sastajali osam puta. Španci su četiri puta slavili, Englezi tri, a samo jednom je bilo nerešeno i to poslednji put kada su se sreli, a to je bilo prošle godine u četvrtfinalu, u revanš meču (0:0), a u prvom su Madriđani slavili sa 3:1.

19.42 - Karim Benzema je trenutno najbolji strelac Lige šampiona i jasno je da će tako i ostati nakon finala. Francuz je postigao 15 golova ove sezone, od toga čak 10 u nokaut fazi.

 

 

19.38 - Ovde možete uživo pratiti dešavanja oko stadiona u Parizu:

 

 

19.00 - Poznat je sastav Real Madrida, dok se na Liverpulov još uvek čeka. Karlo Anćeloti bez iznenađenja, kao što se i očekivalo.

 

 

18.35 - Prema pojedinim informacija, čak 50.000 navijača Liverpula doputovala je u Pariz na finale. To je u suštini i kapacitet čitavog stadiona, tako da neće svi moći da prate meč.

 

 

18.30 - Pogled i na Sent Deni, odnosno nacionalni stadion Francuske dva i po sata pre početka finala.

 

 

 

18.25 - Naravno, tu su i navijači Reala koji su takođe zaposeli jedan od trgova u Parizu.

 

 

18.20 - Atmosfera u Parizu uveliko je dostigla tačku ključanja, a za to su pre svega zaslužni navijači Liverpula kojih ima u mnogo većem broju nego pristalica Reala. 

 

 

 

 

18.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen finalu Lige šampiona između Liverpula i Real Madrida. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Pariza.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading