U MARADONINU ČAST Avion posvećen legendarnom Argentincu kreće na put oko sveta (FOTO)
AP/Rodrigo Abd

Tango D10S – avion sa 12 sedišta koji finansira jedna argentinska kompanija - dizajniran je kao leteći muzej u počast Maradoni, svetskom prvaku s Argentinom, koji je preminuo od srčanog udara u novembru 2020.

Na prednjem delu aviona je slika Maradone kako ljubi trofej Svetskog prvenstva, a na repu aviona je slika njegovog lica. Na krilima se nalaze slike oba njegova pogotka iz pobede Argentine nad Engleskom 2:1 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 1986. - pogodak "Božja ruka" na levom krilu i pobednički pogodak na desnom.

AP/Rodrigo Abd

 

-Lud sam za Maradonom, ja sam jedan od onih ljudi koji još uvek gledaju videosnimke sa Dijegom pre nego što zaspe - rekao je Gaston Kolker, izvršni direktor kompanije Give and Get.

-Ovo je prvo Svetsko prvenstvo bez Maradone, a možda i poslednje s Mesijem. Rekao sam, želim napraviti Dijegov avion, želim napraviti Dijegov avion. I tako smo lansirali Tango D10S.

AP/Rodrigo Abd

 

-Kada su to videli Maradonini saigrači, koji su s njim osvojili Svetsko prvenstvo 1986. bili su zaprepašćeni, bili su hipnotisani avionom - rekao je Kolker na otkrivanju s ostalim članovima te reprezentacije Argentine iz 1986. Plan je da se leti avionom oko Argentine i na kraju do Katara na Svjetsko prvenstvo u novembru.

VELIKA ODLUKA NA DAN DERBIJA Cela Srbija moći će da prati najveći fudbalski događaj

AP/Rodrigo Abd

 

Navijači će moći da se ukrcaju u avion i ostave poruku Maradoni u kokpitu, da budu u "interakciji" s pokojnim igračem pomoću veštačke inteligencije i videti njegove uspomene i uspomene ostalih igrača iz 1986. godine.

Takođe će biti dostupan za unajmljivanje pre nego što bude stavljen na aukciju u dobrotvorne svrhe.

-Ne možemo vjerovati ni razumjeti ovu ludost, ljubav koja postoji - rekla je Maradonina kći Dalma. -Koliko će daleko navijači ići? Onoliko daleko koliko ide avion. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading