HAOS U TIRANI Albanci deportovali navijače Rome, opšti haos na ulicama pred finale
Tanjug/Ap

Neredi u Tirani počeli su u utorak uveče kada je došlo do žestokih sukoba holandskih i italijanskih navijača sa lokalnom policijom.

- Dve odvojene grupe holandskih i italijanskih navijača sukobile su se sa policijom i tom prilikom povređeno je 19 policajaca i pet civila. Deportovano je 80 italijanskih navijača. Jedan policajac je povređen nožem, a povređena su i trojica italijanskih navijača i dvojica holandskih - rekao je zamenik načelnika policije Albert Derviši.

Tanjug/Ap

 


On je pozvao navijače oba kluba da se ponašaju, "kao Evropljani", kao i da poštuju zakone države u kojoj se nalaze. Derviši je pozvao navijače oba tima da se ne sukobljavaju sa policijom, jer će se u suprotnom zakoni striktno primenjivati. Policijski funkcioner je istakao da se trenutno u pritvoru nalazi 48 navijača Rome i 12 pristalica Fejenorda. On je naglasio da se svaki uhapšeni navijač suočava sa zatvorskom kaznom od sedam godina.

Utakmica između Rome i Fejenorda biće odigrana od 21 čas u Tirani. Nacionalni stadion u Tirani je kapaciteta 20.000 mesta, a očekuje se dolazak 100.000 navijača oba kluba.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

Komentari (0)

Loading