FUDBAL MOGU DA IGRAJU SVI Grafičar učestvuje u još jednoj sjajnoj humanoj akciji
FK Grafičar

 Pored RFK „Grafičar“ partneri na projektu su i fudbalski klubovi Pelister, Bitolj, DŽi DŽi iz Skopja, Makedonija i Respekt iz Bosne i Hercegovine, koji je već dobio zahvalnicu od strane Fondacija "UEFA For Children" za doprinos inkluziji dece u Sarajevu. Projekat je sastavljen od nekoliko aktivnosti među kojima su turnir pod nazivom, Nacionalni dan sporta, letnji kamp koji će se održati u junu na Ohridu kao i edukacija trenera iz pomenutih klubova.

Treneri RFK „Grafičar prošli su obuku u okviru projekta "Play2Include" i dobili nova pedagoška saznanja i veštine u radu sa decom. Projekat se zasniva na programu Sport for Developement koji se fokusira na razvoju veština kod mladih kroz fudbal kao što su timski rad, saradnja, solidarnost, empatija, dok će se posebna pažnja posvetiti mentalnom zdravlju i psihofizičkom stanju mladih ljudi. Cilj je da se kroz saradnju i razmenu iskustva eliminišu predrasude prema različitim društvenim grupama. Uloga trenera na terenu nije samo vođenje treninga utakmica, treneri su lideri deci i zato je neophodno da se oni dalje usmeravaju na usavršavanje u pomenutom smeru.

Ovo nije prvi projekat u okviru kog su treneri FK Grafičar prošli dodatne edukacije i veštine u radu na decom na psihološkom planu. Klub sa Senjaka je zajedno sa idejnim tvorcem projekta "Životni šampioni", Aleksandrom Knežević, ispred Razvojnog centra za mlade, a koji je podržan odstrane Evropske unije – ERASMUS projekat.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading