POZNATO ZA KOGA TREBA DA NAVIJAMO Finale Lige Evrope između Ajntrahta i Rendžersa utiče i na srpski fudbal
Tanjug/Ap

Večeras se u Sevilji od 21.00 za titulu Lige Evrope bore škotski Rendžers i nemački Ajntraht. 

Za nemački tim nastupa i srpski reprezentativac Filip Kostić, ali bi, ruku na srce, za srpski fudbal najbolje bilo da pobedi Rendžers. 

Ko dođe do pobede u finalu, svakako će od naredne sezone igrati grupnu fazu Lige šampiona. 

Poznato je da ukoliko škotski tim osvoji Ligu Evrope , a da Lester ne osvoji Ligu konferencija, a nisu došli do finala, pobednik Kupa ili vicešampion Srbije mogu direktno da odu u plej-of za Ligu Evrope. 

POZNATO ZA KOGA TREBA DA NAVIJAMO Finale Lige Evrope između Ajntrahta i Rendžersa utiče i na srpski fudbal

EPA-EFE/MARK RUNNACLES

 

Kako sada stvari stoje, Zvezda je blizu titule, njoj je i bod dovoljan protiv Voždovca u poslednjem kolu da obezbedi titulu. 

MLADI ZVEZDIN PRVOTIMAC NAJAVLJUJE TITULU Svi jedva čekamo subotu, zaslužili smo trofej

Partizan je taj koji je bliži drugom mestu, pa bi crno-belima potencijalno odgovarala pobeda Rendžersa u večerašnjem finalu. 

Naredni uslov je da Roma u poslednjem kolu Serije A u petak trijumfom u Torinu obezbedi direktan prolaz u Ligu Evrope, možda joj i bod bude dovoljan za to, a takođe može i do direktnog mesta i u slučaju poraza. Sve zavisi od rezultata Atalante i Fjorentine, koji su u minusu jedan bod za Romom. 

Ako "Vučica" preko italijanskog prvenstva ne obezbedi direktno mesto u Ligi Evrope, onda bi za crno-bele bilo potrebno da Roma ne osvoji Ligu konferencija, nego da šampion bude Fejenord, koji je preko holandskog prvenstva stigao do Lige Evrope. 

Ako Rendžers podigne trofej u Ligi Evrope, a par dana kasnije i Roma u Seriji A obezbedi Ligu Evrope, Srbija bi tako imala sigurno dva učesnika u nekom od evropskih takmičenja naredne godine. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading