ROMAN SATERAN U ĆOŠAK Pritisak na Abramoviča ogroman, Čelsi izbacuju iz Premijer lige?
EPA/ANDY RAIN

Kako piše "Skaj sport", prodaja Čelsija vredna pet milijardi evra mogla bi da propadne. Umesto u ruke američkog konzorcijuma na čelu sa biznismenom Todom Bolijem, aktuelni prvak Evrope mogao bi da završi u velikom problemu.  

Naime, britanske vlasti još nisu dale specijalno odobrenje za realizaciju ove enormne kupovine, a razlog je taj što, prema njihovim rečima, "nisu dobili pisane garancije od strane Romana Abramoviča da će kompletan neto prihod proslediti u dobrotvorne svrhe", kao i da će pre svega otpisati dug od dve milijarde evra koje klub ima prema njemu na ime brojnih pozajmica tokom godina! 

ZANIMLJIVA ODLUKA Abramovičeva "žena od poverenja" ostaje u Čelsiju i pored prodaje kluba

U prevodu, nisu dobili dovoljno dokaza da će Abramovič predati svoju fudbalsku mašineriju za džabe, tj. da od kluba u koji je uložio dve decenije rada neće uzeti ni jedan jedini cent.

Pomenuti izvor navodi da je konačni rok za okončanje transakcije kraj maja, a da ako se do tada ne bude ništa dogodilo - posao propada! Čelsi je saopštio da očekuje da se proces prodaje zvanično završi krajem maja. Prodaju moraju da odobre britanska vlada i rukovodstvo engleske Premijer lige.

Vlada je Čelsiju izdala specijalnu licencu za rad, a Nejdin Doris, ministarka kulture nedavno je izjavila da Čelsi trenutno troši "pozajmljeno vreme" i da proces prodaje mora što pre da se završi.

PONUDA KOJA SE (NE) ODBIJA Abramoviču za Čelsi nude više od 4.000.000.000 €

Ako se to dogodi, Čelsi bi mogao da započne narednu sezonu sa prinudnom upravom, što bi mogla da bude i najblaža opcija po "plavce", s obzirom da su ostale varijante gore: izbacivanje iz Premijer lige i proglašenje bankrota.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading