SEZONA IZ SNOVA, TAJNA POCEPANIH KOPAČKI I JEDNA NOĆ ZA PAMĆENJE Saša Lukić za "Alo!" o Siniši Mihajloviću, sjajnoj formi i savetu Nemanje Radonjića (FOTO)
Tanjug/Ap

Kada bismo podvukli crtu i sabrali utiske nakon još jedne sezone u evropskom fudbalu, sigurno da bi na vrhu liste igrača koji su ostvarili najveći napredak morao da svoje mesto nađe Saša Lukić (25). 

Vezista Torina i reprezentativac Srbije tokom takmičarske 2021/22 godine beležio je neverovatne partije. Prvenac u dresu "orlova", asistencija one magične noći u Lisabonu, četiri gola na dva vezana meča u Seriji A... nije ni čudo što mediji na "čizmi" bruje o njemu.

SEZONA IZ SNOVA, TAJNA POCEPANIH KOPAČKI I JEDNA NOĆ ZA PAMĆENJE Saša Lukić za

EPA/ALESSANDRO DI MARCO

 

Kontaktirali smo nekadašnjeg fudbalera Partizana koji nam je govorio o pomoći Siniše Mihajlovića, očekivanjima u Kataru, ali i otkrio jednu veliku tajnu o pocepanim, taličnim kopačkama.

Lukić je još na leto 2016. godine prešao iz Humske u Torino sa svega 19 godina. Naravno, bilo mu je potrebno malo vremena da se adaptira. Usledila je pozajmica u Levante, a onda povratak 2018. godine. Sada je Srbin glavni šraf italijanskog kluba, za šta je zahvalan hrvatskom stručnjaku Ivanu Juriću.

- Iza mene je sigurno najbolja sezona, statistički i igrački posle pet godina u Italiji. Svaka je bila posebna za sebe, ali se ova izdvaja. Mnogo sam napredovao pod palicom trenera Ivana Jurića. Odmah smo se razumeli, obavili smo razgovor kada je stigao, zadobio sam njegovo poverenje. Postavio me je na poziciju koja meni najviše leži i nadam se da ću u budućnosti biti još bolji - započinje Lukić priču za "Alo!".

SEZONA IZ SNOVA, TAJNA POCEPANIH KOPAČKI I JEDNA NOĆ ZA PAMĆENJE Saša Lukić za

EPA

 

Nekako uglavnom u drugom planu, Lukić je radio sjajan posao za Torino, nedostajali su samo golovi. Onda je stigao 23. april i duel sa Specijom, pa posle četiri dana sa Atalantom. Po dva gola na oba meča bili su jasan signal da se na "čizmi" priča samo o Srbinu.

- Postigao sam četiri gola za isto toliko dana. Sanjao sam o tome kao mali, a desilo se da sam na dva meča postigao po dva pogotka. Jako sam srećan i ponosan. To mi je podstrek da radim još više i sigurno jedna lepa satisfakcija. Moram da narednim utakmicama pristupim na isti način. Sigurno da me natpisi u novinama neće promeniti. Uvek sam bio čvrsto na zemlji i ništa me ne može poremetiti u ostvarivanju ciljeva koje sam zacrtao - kaže srpski vezista.

Po dolasku u Italiju sačekao ga je Siniša Mihajlović koji je bio trener Torina. Kako i sam kaže Lukić, on mu je mnogo pomogao, a imao je sreću da su se uz njega našli Adem Ljajić i Nikola Maskimović.

SEZONA IZ SNOVA, TAJNA POCEPANIH KOPAČKI I JEDNA NOĆ ZA PAMĆENJE Saša Lukić za

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

- Kada sam stigao u Torino dočekao me je Siniša (Mihajlović) i u mnogome mi olakšao adaptaciju. Moram da dodam i Adema Ljajića i Nikolu Maksimovića koji su mi, takođe, dosta pomogli u mojim prvim danima u Torinu i hvala im na tome. Sada smo protivnici, na drugim smo stranama i sasvim je normalno da na terenu ne gledamo na to ko je odakle. Svi želimo da odigramo što bolje i damo maksimum za svoj tim, ali se uvek rado ispričamo posle utakmica i postoji veliko međusobno poštovanje, naravno - iskren je Lukić.

Prvi gol u dresu reprezentacije postigao je protiv Katara u novembru prošle godine. To je bila sjajna uvertira za čarobno veče u Lisabonu samo nekoliko dana kasnije. Asistencija i gomila uspomena... ali treba razmišljati i u grupnoj fazi u Kataru.

- Utakmica u Lisabonu bila je možda i moja najbolja od kako nosim dres reprezentacije. Jedna velika pobeda u sred glavnog grada Portugala, odlazak na Svetsko prvenstvo... pamtiću pogodak Aleksandra Mitrovića i slavlje u svlačionici dok sam živ. Što se tiče grupe na Mundijalu, prilično je atraktivna. Nadam se da ćemo igrati što bolje. Moramo da gledamo samo sebe i da idemo utakmicu po utakmicu. Ako budemo na nivou kao protiv Portugala mislim da možemo da napravimo velike stvari u Kataru - ističe vezista.

"Daj, zemljače, promeni te kopačke"

SEZONA IZ SNOVA, TAJNA POCEPANIH KOPAČKI I JEDNA NOĆ ZA PAMĆENJE Saša Lukić za

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Proverili smo sa Sašom da li tačno da ga je Nemanja Radonjić naterao da promeni kopačke i kako je do toga došlo. Na kraju, otkrio je da zapravo ima taličnu opremu.

-  Tačno je, da. Čuli smo se jednom prilikom preko društvenih mreža i Radonja mi je rekao 'Daj zemljače promeni te kopačke' jer ih nosim već duže vreme. One su originalno bile žute, pa su od nošenja pobelele, a kasnije se i pocepale. Odlučio sam da ga poslušam, pa sam uzeo plave kopačke. Pred utakmicu protiv Specije imao sam dilemu koje da izaberem, uzeo sam one pocepane i postigao dva gola - priča Lukić kroz smeh.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading