SKANDAL NA POMOLU FIFA izbacuje jednu reprezentaciju sa Svetskog prvenstva?
EPA

 

Fudbalska reprezentacija Čilea poslala je dopis FIFA u kom traži da se ispita nastup Bajrona Kastilja za selekciju Ekvadora, navodeći da je pomenuti fudbaler rođen u Kolumbiji, a na u reprezentaciji za koju igra.

Čileanci tvrde da je pomenuti fudbaler rođen 1995. godine, a ne 1998. kako zvanično stoji u dokumentima. Oni traže da se Ekvador sankcioniše i izbaci sa Svetskog prvenstva.

- Prema dostupnim informacijama i dokumentima, držimo da su iznesene činjenice vrlo ozbiljne te da ih FIFA mora pomno istražiti. Istraga provedena u Ekvadoru utvrdila je da postoje nepravilnosti u rodnom listu koji je igrač priložio, a Nacionalna direkcija građanskog registra je objavila da taj dokument ne postoji u njihovoj arhivi te ukazala i na druge slabosti u dokumentu, što upućuje na to da se radi o krivotvorini - stoji u saopštenju FS Čilea.

EPA

 

Sličan slučaj desio se pred početak Kupa Afričkih Nacija, kada su iz DR Kongo tražili da se ispita godina rođenja Gelora Kange, veziste Crvene zvezde, a reprezentativca Gabona. Na kraju, ispostavilo se da tu nije bilo nikakvih nejasnoća i da je sve čisto.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading