SKANDAL NA POMOLU FIFA izbacuje jednu reprezentaciju sa Svetskog prvenstva?
EPA

 

Fudbalska reprezentacija Čilea poslala je dopis FIFA u kom traži da se ispita nastup Bajrona Kastilja za selekciju Ekvadora, navodeći da je pomenuti fudbaler rođen u Kolumbiji, a na u reprezentaciji za koju igra.

Čileanci tvrde da je pomenuti fudbaler rođen 1995. godine, a ne 1998. kako zvanično stoji u dokumentima. Oni traže da se Ekvador sankcioniše i izbaci sa Svetskog prvenstva.

- Prema dostupnim informacijama i dokumentima, držimo da su iznesene činjenice vrlo ozbiljne te da ih FIFA mora pomno istražiti. Istraga provedena u Ekvadoru utvrdila je da postoje nepravilnosti u rodnom listu koji je igrač priložio, a Nacionalna direkcija građanskog registra je objavila da taj dokument ne postoji u njihovoj arhivi te ukazala i na druge slabosti u dokumentu, što upućuje na to da se radi o krivotvorini - stoji u saopštenju FS Čilea.

SKANDAL NA POMOLU FIFA izbacuje jednu reprezentaciju sa Svetskog prvenstva?

EPA

 

Sličan slučaj desio se pred početak Kupa Afričkih Nacija, kada su iz DR Kongo tražili da se ispita godina rođenja Gelora Kange, veziste Crvene zvezde, a reprezentativca Gabona. Na kraju, ispostavilo se da tu nije bilo nikakvih nejasnoća i da je sve čisto.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading