MAJNC ŠOKIRAO BAJERN Poraz Dortmunda, Keln razbio Augzburg u Bundesligi
Printscreen

Srpski internacionalac u redovima Bohuma Miloš Pantović bio je među najzaslužnijima za trijumf u Dortmundu. 

Majnc je pred svojim navijačima odigrao verovatno najbolji meč u sezoni i deklasirao je Bavarce uprkos podatku da je Bajern imao posed lopte čak 65 odsto. Ipak, Majnc je uputio čak 24 udarca ka golu rivala, od toga sedam u okvir, dok su gosti jedini šut u okvir gola rivala pretvorili u pogodak.

Džonatan Burkard je u 18. minutu doneo prednost Majncu, a devet minuta kasnije Musa Niakate je duplirao vođstvo svog tima. Prvi strelac šampionata Robert Levandovski je u 33. minutu smanjio na 2:1, ali u nastavku utakmice više nego očigledno je bilo da nešto ne štima u redovima Bavaraca.

Luksemburžanin Leonadro Bareiro Martins je u 57. minutu je po treći put matirao Svena Urliha i postavio konačnih 3:1. 

POSTAO JE NAJPOZNATIJI STRANAC U ISTORIJI ZVEZDE, A SADA JE KRENUO PUTEM NIKOLE JOKIĆA! Gde je nestao nekada najbolji strelac Bundeslige i "bucko" kog je "Marakana" zapamtila? (VIDEO)

Borusija Dortmund je na svom stadionu poražena od Bohuma 4:3, a uvod u neuspeh viđen je u uvodnih osam minuta kada je domaći tim gubio sa 2:0. Strelci za goste bili su Polter i Hojtman.

„Milioneri“ su brzo izjednačili zahvaljujući pogocima Holanda iz penala u 18. i 30. minutu, a Norvežanin je u 62. minutu upisao i het-tri za – 3:2.

Ipak, Bohum je u finišu došao do prekreta. Najopre je Lokadija izjednačio na asistenciju Miloš Pantovića, a potom je srpski internacionalac u 85. minutu iz penala doneo gostima 4:3. To mu je bio četvrti gol u sezoni. 

Arminija iz Bilefelda i Štutgart su u finišu uspeli da dođu do boda protiv Herte i Volfsburga i sačuvaju šanse za opstanak u poslednja dva kola, dok je Keln u gostima savladao Augsburg 4:1. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading