LJUBIMAC "GROBARA", PRETNJA ZA SRBIJU NA MUNDIJALU I ŽELJA ZA POVRATKOM U HUMSKU Leandre Tavamba za "Alo!" o sezoni iz snova, magičnim golovima i utakmici protiv "orlova" u Kataru
Foto: Alo!/Marko Metlaš; Shutterstock

 

Malo je koji fudbaler za kratko vreme pobrao tolike simpatije navijača Partizana kao Kamerunac Leandre Tavamba (32). Korpulentni napadač za godinu i po dana u crno-belom dresu postao je miljenik "grobara", osvojio duplu krunu i poneo najlepše moguće uspomene iz Beograda.

Sada, Tavamba rešeta po Saudijskoj Arabiji gde nosi dres Al Tavona, a Srbija ga se već pribojava jer će krajem godine na Svetskom prvenstvu u Kataru, upravo on predvoditi napad Kameruna.

Sezona za pamćenje

Leandre Tavamba postigao je 18 golova na 32 utakmice ove sezone, a uz to je dodao i tri asistencije

Upravo je to bio povod da kontaktiramo iskusnog centarfora koji gazi već četvrtu godinu u Aziji.

- Ovo mi je četvrta sezona u ekipi Al Tavona i mogu da kažem da uživam u Saudijskoj Arabiji. Ekipa igra dobro, a i moja statistika nije loša. Navijači vole ono što radim i to me motiviše da dam sve od sebe, naročito u teškim periodima sezone. Imamo odličan odnos i mogu slobodno da kažem da je to bitan deo mog uspeha - započinje Tavamba razgovor za "Alo!".

LJUBIMAC

EPA

 

Rado se Kamerunac seti dana provedenih u Partizanu, duple krune sa crno-belima i ljubavi koju su mu pokazali navijači. Nada se i on da bi ekipa Aleksandra Stanojevića mogla do titule.

- Partizan je klub koji mi je mnogo dao i u kom sam video šta je pravi fudbal. Osvajanje trofeja, nestvarni navijači i atmosfera koju prave bilo da je na stadionu ili van njega. Period u Beogradu je bio poseban i mnogo mi nedostaju crno-beli. Još uvek pratim ekipu i nadam se da će uspeti da nadoknade minus od dva boda u odnosu na Zvezdu i dođu do titule. Mislim da razlika između dva "večita" rivala nije velika - kaže miljenik "grobara".

LJUBIMAC

EPA

 

Možda je bilo suđeno da se Tavamba ponovo sretne sa Srbima. Žreb je spojio "orlove" sa Kamerunom, a nekadašnji napadač Partizana veruje da dve selekcije mogu zajedno do nokaut faze.

- Drago mi je što su Srbija i Kamerun u istoj grupi. Znam da su "orlovi" vrlo jak kolektiv, sa talentovanim igračima. Nadam se da možemo zajedno da prođemo dalje. Za mene lično će ovaj susret biti vrlo poseban u Kataru i samo mogu da kažem: "Neka bolji tim pobedi" - iskren je Tavamba.

"Song možda ne poznaje 'orlove', ali dobro zna ko je Saša Ilić"

LJUBIMAC

EPA

 

Selektor Kameruna Rigober Song je iznenadio čitavu fudbalsku javnost kada je rekao da ne zna nijednog reprezentativca Srbije, ali kako Leandre kaže, s obzirom da je igrao sa Sašom Ilićem, sigurno da je svestan kvaliteta "orlova", kao i da ima vremena da dođe do potrebnih informacija.

- Rigober Song je igrao nekada zajedno sa Sašom Ilićem. Čak iako trenutno ne poznaje dobro sastav Srbije, mislim da po kvalitetu Saleta može da zamisli kakve igrače Srbija ima pre nego što dođe do novih informacija. Sigurno da ih sada pomno prati širom Evrope.

"Vratiću se u Partizan"

LJUBIMAC

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Iako uživa u Saudijskoj Arabiji gde golove postiže kako stigne, makazicama, lob udarcima, glavom... Tavamba se nada da bi jednog dana mogao da se vrati u Partizan, ako ne kao igrač, onda kao navijač.

- Osećam se zaista jako dobro i golovi koje postižem, način na koji ih postižem, samo su ekspresija moje sreće. Bog je bio na mojoj strani tokom dosadašnje karijere i vrlo sam mu zahvalan na svoj mudrosti koju mi je pružio. Ova sezona je posebna za mene jer pored kluba igram i za nacionalni tim. Igranje za Partizan će uvek biti privilegija i uvek negde u mislima imam i povratak u Srbiju. Bilo bi lepo da mogu ponovo da budem igrač crno-belih i proživim sve one momente sa "grobarima". Ako ne pridružiću im se na tribinama da opet zajedno pevamo "Partizan je šampion, peva cela Srbija".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading