BRAZILCI SE PLAŠE "ORLOVA" Srbija je najteži protivinik, oni su Brazil istoka
AP/Armando Franca

Upravo je u takvoj atmosferi Folja de Sao Paulo, najčitaniji dnevni list u Brazilu, na svom portalu objavio tekst pod nazivom "Srbija: Brazil istoka Evrope“ u kojem navode kako će upravo tim Dragana Stojkovića selektoru Titeu zadati najviše problema. 

-Poznati po tehnički doteranom stilu igre, sa zvezdama koje igraju u najjačim evropskim klubovima, Srbi su spremni da odbrane nadimak ’Brazil evropskog istoka’, kako su ih već nazivali u prošlosti - navodi se na samom početku teksta. 

Uspeh u kvalifikacijama i prolaz protiv Portugala pripisuje se zaslugama igrača kao što je Dušan Vlahović, "mladi napadač koji predstavlja novu generaciju tima čiju igru karakteriše ofanzivni fudbal i fizička snaga“.

BRAZILCI SE PLAŠE

Alo!/Marko Metlaš

 

Uz, kako navode, "igrača za kojeg je Juventus platio 81 milion evra, što je bio rekord tog prelaznog roka“, jedna od glavnih uzdanica Srbije je i Dušan Tadić, vlasnik dresa sa brojem 10, kojeg je ranije u nastupima na Svetskom prvenstvu nosio današnji selektor.

"Tadić je odigrao ključnu ulogu u kvalifikacijama, budući da je upravo on otvorio put ka pobedi protiv Portugala, zabivši za 2:1“, navodi brazilski dnevnik.

BRAZILCI SE PLAŠE

Tanjug/Ap

 

Ipak, pitanje je kako bi se razvijala utakmica protiv Portugala da nije bilo Aleksdandra Mitrovića, koji je zabio gol za 1:1.

-On je bio artiljerac grupa A, sa zabijenih osam golova, što je dva više od Kristijana Ronalda, koji je zabio šest. U kvalifikacijama, Mitrović je zabio manje golova samo od Poljaka Levandovskog (9) te Engleza Herija Kejna i Holanđana Memfisa Depaja, koji su zabili po 12 golova - navodi se u ovom hvalospevu našoj reprezentaciji.

OVO SE ZOVE PRAVO RIVALSTVO! Gvardiola i Klop pokazali kako se poštuje protivnik, ovaj snimak je oduševio svet fudbala! (VIDEO)

Mitrović i Tadić su samo neka od imena koja su igrala za reprezentaciju u Rusiji 2018. godine i čije nastupe možemo da očekujemo i na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Prema očekivanjima brazilskih novinara, u tom društvu definitivno će se naći i Sergej Milinković-Savić.

-Činjenica da srpske zvezde igraju u velikim evropskim klubovima nije iznenađenje. Trenutni spisak ne uključuje nijednog igrača koji igra za neki srpski tim, budući da lokalni fudbal pamti i bolje dane - navodi se u tekstu.

Uprkos porazu od 2:0 od Brazila na prošlom prvenstvu, "selektor Dragan Stojković bio je zadovoljan žrebom ili je, barem, hteo da tako izgleda“, utisak je brazilskih novinara.

BRAZILCI SE PLAŠE

Tanjug/Ap

 

Novinari brazilske Folje nisu propustili da naglase fudbalsko umeće i tehniku kojom je "Piksi“ vladao dok je igrao kao veznjak, ističući i dva gola i dve asistencije u Italiji 1990. godine. Poseban utisak na njih je ostavila i izjava u kojoj naglašava kako želi da igra Srbije pre svega pruži užitak navijačima.

-Biće vrlo izazovno, ali volim snažne protivnike. Srećan sam što ćemo igrati protiv Brazila, jer i sam volim takav, tehnički, stil igre. Ono što želim sa Srbijom jeste da igramo lep fudbal i pružimo ljudima zabavu - zaključak je Stojkovića o kojem ne prestaje da se priča u Brazilu nakon žreba za Svetsko prvenstvo 2022. Godine. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading